Hyra läkare - vanliga frågor

Vi får ofta in frågor som rör hur det går till att hyra läkare genom Agila. Nedan har vi svarat på några av de vanligaste. Det allra bästa är som alltid att slå oss en signal så kan vi gärna berätta mer om hur enkelt det är!

Vad kostar det att hyra läkare av Agila?

Priserna för att hyra läkare beror på hyrläkarens utbildningsnivå och erfarenhet samt var uppdraget är någonstans geografiskt och vilken kompetens ni behöver. Kontakta oss direkt så ger vi ett konkret förslag på avtal.

Arbetar ni genom upphandlingar gällande att hyra läkare?

Ja, vi är upphandlade och har avtal för läkarbemanning i flertalet av Sveriges 21 regioner. Dessutom har vi ett stort antal avtal med privata sjukvårdsinrättningar i hela landet.

Vilka specialistkompetenser har de läkare som ni hyr ut?

Med Agila kan ni hyra resursläkareinom samtliga specialistkompetenser. Dessutom har vi legitimerade läkare och ST-läkare. Läs gärna mer om läkarbemanning.

Hur kvalitetssäkrar ni de läkare som ni hyr ut?

Vi gör alltid minst två intervjuer med potentiella läkare. Vi tar in kopia på läkarlegitimation och ID-handling. Utöver detta intervjuar vi åtminstone tre relevanta referenser. Dessutom kontrollerar vi mot Socialstyrelsen och undersöker att det inte finns några anmälningar hos IVO – både initialt och löpande under anställningen.

Arbetar ni med kontroll och kvalitetssäkring på ett bredare plan också?

Ja det gör vi. Agilas medicinska råd har i uppgift att löpande kontrollera kvaliteten i våra tjänster. Rådet består av fem medlemmar som var och en har gedigen egen erfarenhet av att ha jobbat som läkare. Tack vare det kontrollarbete som vårt medicinska råd genomför kan ni alltid förvänta er en hög och jämn nivå på de läkare som ni hyr genom oss.

Går det att hyra läkare med kort varsel?

Ja! Agila är ett bemanningsföretag läkare som är vana att hyra ut läkare även i ett brådskande läge. Vi har ett stort antal anslutna hyrläkare vilket gör att möjligheten att hitta personal med kort varsel ofta är mycket god.

Hyr ni ut läkare i hela Sverige?

Ja, Agila arbetar med uthyrning av läkare runtom i hela landet.

Går det att hyra läkare även i Norge genom Agila?

Ja, det går att hyra läkare och annan nämligen vårdbemanning genom Agila i hela Norge. Agila erbjuder även uppdrag för hyrsjuksköterskor i Norge

Går det bara att hyra läkare genom Agila?

Nej, förutom att vi hyr ut läkare arbetar vi även med socionombemanning, lärarbemanning och sjuksköterskebemanning samt med bemanning av arbetsterapeuter och bemanning av fysioterapeuter.

Vad har ni för system för kvalitetsledning?

Vi har ett kvalitetsledningssystem som vi utvecklat själva och som certifierats enligt ISO 9001.

Är Agila miljöcertifierade?

Ja, vår miljöcertifiering är enligt ISO 14001.

Hur länge har bemanningsföretaget Agila funnits på marknaden?

Agila grundades 2008 och hette då Vårdassistans. Från 2016 heter vi Agila. Verksamhetens inriktning är samma idag som då företaget grundades, nämligen nämligen vårdbemanning, omsorgsbemanning och lärarbemanning.

Varför ändrade ni namn från Vårdassistans till Agila?

Vi ville bland annat göra det möjligt att expandera internationellt och använda samma bolagsnamn överallt. Agila som bolagsnamn fungerar även utanför Sverige. Dessutom är Agila ett namn som är lätt att uttala. Det för tankarna till ord som anpassningsbar, lyhörd, följsam och rörlig. Det är ord som rimmar bra med våra värderingar!

Har ni några referenser?

Javisst! Vi har många goda referenser inom såväl privat som offentlig sjukvård. Om du vill prata med en branschkollega som hyr konsultläkare genom Agila får du gärna höra av dig till oss så ska du få kontaktuppgifter till våra referenser.

Hur gör jag för att hyra läkare genom Agila?

Lättast är att ringa oss direkt på 08-410 725 00 för att komma i kontakt med oss. Du kan också alltid mejla oss på kontakt@agila.se eller skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Nyfiken på vad vi kan göra för din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.