Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för läkare

Resursläkare - vanliga frågor & svar

Nedan finner du vanligt förekommande frågor samt svar. Tveka inte med att kontakta oss om du inte finner svaret på din fråga.

Vad har man för lön som resursläkare?

Lönen som bemanningsläkare varierar precis som lönerna varierar mellan olika anställningar som traditionellt anställd läkare. Framförallt är det utbildningsnivån som avgör lönenivån men uppdragets omfattning, längd och geografiska placering spelar också in. Kontakta oss för specifika exempel som gäller för just din utbildningsnivå. Via länken kan du läsa mer om löner till hyrläkare som arbetar för Agila. Här kan du också läsa mer om lön för hyrläkare Norge

Hur ofta betalar ni ut lön till resursläkare?

Vi har löneutbetalningar två gånger i månaden till våra anställda stafettläkare.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för hyrläkare?

De hyrläkare som arbetar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt utbildningsprogram där läkarens önskemål och behov ligger till grund för utformningen.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Verksamheten har dock inte förändrats utan har sedan starten varit vårdbemanning och omsorgsbemanning. Exempelvis så erbjuder vi uppdrag även för hyrsocionomer.

Inom vilka område bemannar Agila?

Utöver läkarleasing arbetar Agila med bemanning inom en rad olika kompetenser. Exempel på dessa är sjuksköterskebemanning, socionombemanning, terapeutbemanning och bemanning av psykologer startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Verksamheten har dock inte förändrats utan har sedan starten varit vårdbemanning och omsorgsbemanning. Exempelvis så erbjuder vi uppdrag även för hyrsocionomer.

Inom vilka specialistkompetenser har ni uppdrag för hyrläkare?

Vi erbjuder uppdrag för bemanningsläkare inom samtliga specialistkompetenser och är extra duktiga på allmänmedicin, psykiatri, radiologi, oftalmologi, kardiologi och internmedicin. Vi har även uppdrag för dig som önskar arbeta som bemanningsläkare i Norge.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en kollega som kan berätta om hur det är att arbeta som konsultläkare men även om Agila som arbetsgivare, är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar.

Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga?

När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in och söka i vår aktuella databas. Här presenteras de uppdrag som vi vid varje givet tillfälle kan erbjuda våra konsultläkare När vi får in en förfrågan från en av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa bemannas direkt, innan de hunnit publiceras på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en tät dialog med din personliga kontaktperson så att denna är uppdaterad om vilka önskemål du har på kommande uppdrag.

Vad kräver ni för dokumentation för att ta uppdrag hos er?

För uppdrag som resursläkare i Sverige behöver vi få in nedan information från dig, följ länken för mer information om vad som behövs för att arbeta som hyrläkare i Norge.
  • Namn och kontaktuppgifter till tre referenser
  • Kopia på giltig legitimation
  • Kopia på läkarlegitimation
  • Kopia på eventuellt specialistbevis
  • I vissa fall utdrag ur belastningsregistret

Vad behövs för att få arbeta som hyrläkare i Norge?

Agila hjälper dig med allt som berör ditt uppdrag i Norge. Såväl det administrativa som det praktiska, detta för att du som läkare skall kunna koncentrera dig på att vara just läkare. Om du har läkarlegitimation/specialistbevis från Sverige har du det som behövs för att arbeta som läkare i Norge. Vi hjälper våra resursläkare med det som behövs för att få godkända handlingar på plats. Här kan du läsa mer om att ta uppdrag som hyrläkare i Norge.

Varför ska man välja att arbeta som stafettläkare?

När vi gjort undersökningar bland våra anställda bemanningsläkare har vi ställt just denna fråga. Det visar sig att det som lockar mest är flexibiliteten och friheten att kunna styra sina arbetstider själv och samtidigt få ner den administrativa bördan och arbeta mer kliniskt. Även den högre ersättningen, uppskattning från arbetsgivaren och varierande arbetsuppgifter står högt på listan.

Varför ska man välja att arbeta som resursläkare genom Agila?

Vi är läkarbemanningsbolaget som anstränger oss lite mer än alla andra. Vi ger alltid våra uppdragsgivare och anställda ”det där lilla extra”. Vi nöjer oss inte med att du som anställd stafettläkare är nöjd utan vi vill mer än så, vi vill vara det självklara valet för dig som hyrläkare och vår strävan mot detta mål gör en stor skillnad!

Hur kontrollerar ni de läkare som arbetar för er?

Inför uppdrag kontrollerar vi alltid aktuell hyrläkare gentemot socialstyrelsen, mot HSANs register, tar in kopia på läkarlegitimation, eventuellt specialistbevis och godkänd ID-handling. Vi kontaktar också alltid tre referenser.

Arbetar ni med läkarstudenter?

I dagsläget erbjuder vi inga bemanningsuppdrag till läkarstudenter.

Arbetar ni med AT-läkare?

I dagsläget erbjuder vi inga bemanningsuppdrag till AT-läkare.

Erbjuder ni jobb till underläkare?

Ja! Vi har ett stort antal uppdrag som underläkare. Genom att skapa ett konto hos oss kan du enkelt söka bland lediga jobb som underläkare.

Hur långa är de uppdrag ni erbjuder resursläkare?

Längden på hyrläkaruppdrag varierar. Vi kan erbjuda allt från enstaka pass till uppdrag som sträcker sig i flera år.

Hur många lediga jobb har ni?

Vi har massor av lediga jobb för läkare runt om i hela Sverige. Kontakta oss direkt så berättar vi gärna mer! Vi erbjuder även lediga jobb för läkare i Norge

Vår verksamhet önskar att hyra läkare - var vänder jag mig då

Läs mer här under hyra läkare så får du all information kring hur du enkelt gör.

Ordnar jag själv med resor och boende om jag tar uppdrag på annan ort?

Vi hjälper alltid till att hitta bästa möjliga resa och boende i det fall du som hyrläkare ska arbeta på annan ort.

Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?

Bakgrunden till namnbytet är bland annat att möjliggöra en geografisk expansion under samma bolagsnamn. Namnet Agila är dessutom lätt att uttala och förknippas med ord som; följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig, vilket stämmer väldigt väl överens med våra värderingar.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Uppdrag i Norge

Vi arbetar aktivt med att vara marknadens bästa arbetsgivare genom att erbjuda högsta möjliga service och spännande uppdrag som passar våra stafettläkares önskemål.