Hyra lärare, speciallärare och specialpedagoger - FAQ

Nedan finner du vanligt förekommande frågor samt svar kring att hyra lärare, speciallärare och specialpedagoger. Tveka inte att kontakta oss om du inte finner svaret på dina frågor kring att hyra speciallärare och specialpedagoger eller hyra lärare.

Vad kostar det att hyra speciallärare och specialpedagoger?

Priserna för att hyra speciallärare och hyra specialpedagoger varierar beroende på konsultens utbildningsnivå, geografisk placering av er verksamhet samt om det är någon specifik kompetens som efterfrågas. Är ni intresserade av att hyra speciallärare eller hyra specialpedagoger är ni varmt välkomna att höra av er direkt till oss så ger vi ett konkret avtalsförslag.

Vad kostar det att hyra lärare?

Vad det kostar att hyra konsult lärare till sin verksamhet beror på flera faktorer såsom lärarens utbildningsnivå, vart i landet ni har er verksamhet, kompetens som efterfrågas och eventuella ramavtal som finns i er region. Om ni är intresserade av att hyra lärare och vill veta mer om prisbilden rekommenderar vi er att höra av er direkt till oss så kan vi återkomma med ett konkret avtalsförslag.

Inom vilka skolformer och årsklasser kan vi hyra speciallärare och specialpedagoger?

Ni kan speciallärare och specialpedagoger till samtliga skolformer och årsklasser, från förskola till vuxenutbildning. Läs mer här om bemanningsföretag lärare.

Är det någon skillnad mellan att hyra specialpedagoger och att hyra speciallärare?

Det är egentligen ingen skillnad utöver kompetens/utbildning. Vill ni hyra speciallärare erbjuder vi behöriga konsulter med mångårig yrkeserfarenhet vilket också är fallet när det gäller att hyra specialpedagoger. Detta då Agila alltid strävar efter långsiktig kvalitativ bemanning och hos oss ska ni kunna hyra både speciallärare och specialpedagoger under långa perioder. Ni kan hyra speciallärare och specialpedagoger för både längre och kortare uppdrag. Här kan ni läsa mer om oss som bemanningsföretag speciallärare/specialpedagog.

Hur kvalitetssäkrar ni de speciallärare och specialpedagoger som arbetar för er?

Vi arbetar utifrån en omfattande och omsorgsfull rekryteringsprocess när vi hyr ut speciallärare och konsult specialpedagoger. I denna process utförs ingående intervjuer, flertal referenstagningar samt noggranna kontroller av våra sökande. Vi garanterar att samtliga speciallärare och specialpedagoger har ett giltigt utdrag från belastningsregistret som ni som kund får ta del av. Vi kontrollerar även lärarlegitimation mot Skolverket, kontrollerar utbildningsbevis och tar del av eventuella varningar.

Hur kontrollerar ni de lärare som ni hyr ut?

Vår erfarenhet från vårdbemanning och omsorgsbemanning har gett oss en mycket gedigen erfarenhet av att kontrollera konsulter som ska arbeta i vår regi. Vår kontrollprocess för lärare är därför I processen gör vi flera djupgående intervjuer, referenstagningar samt kontroller av våra sökande. Kontrollerna görs bland annat mot Skolverket där vi kontrollerar utbildningsbevis samt i vissa fall även mot polisens belastningsregister.

Kan man hyra speciallärare och specialpedagoger i hela Sverige?

Ja! Hos oss kan ni hyra speciallärare och specialpedagoger till skolor i hela Sverige.

Hur gör vi för att hyra en lärare?

Ta en direktkontakt med oss så kan vi tillsammans göra en enkel behovsanalys och utifrån denna kommer vi att presentera en lösning som passar ert behov och er verksamhet.

Vad har ni för kvalitetsledningssystem?

Vi har utvecklat ett eget kvalitetsledningssystem som har certifierats enligt ISO 9001.

Är ni upphandlade?

Ja. Vi har ramavtal med ett stort antal kommuner i hela landet. Dessutom har vi avtal med många privata aktörer, stora som små.

Vilken typ av pedagogisk personal kan vi hyra?

Vi kan hjälpa er med bemanning av:
  • Grundskollärare
  • Gymnasielärare
  • Speciallärare
  • Specialpedagoger

Vart har Agila sin verksamhet?

Vi bemannar med bemanningslärare, specialpedagoger & speciallärare i hela Sverige. Vårt huvudkontor finns på Södermalm i Stockholm och vi har även ett lokalkontor i Piteå och Malmö. Ni är varmt välkomna förbi på en fika på något av våra kontor!

Är ni miljöcertifierade?

Ja, Agila innehar miljöcertifiering enligt ISO 14001.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila är specialiserade inom vårdbemanning, lärarbemanning och omsorgsbemanning. VI startade vår verksamhet redan 2008 och bemannade då med resursläkare under namnet Vårdassistans. Vi arbetar idag även sjuksköterskebemanning, socionombemanning, terapeutbemanning och psykologbemanning. 2018 breddades verksamheten till att erbjuda skolor att hyra lärare, speciallärare och specialpedagoger. Är er verksamhet intresserade av att hyra läkare, sjuksköterskor, socionomer, terapeuter eller av att hyra psykolog så tveka inte med att kontakta oss direkt så berättar vi gärna mer.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en branschkollega som kan berätta om hur det är att hyra in speciallärare eller specialpedagoger är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi på Agila arbetar. Hör av er till oss för kontaktuppgifter till relevanta referenser.

Nyfiken på vad vi kan göra för din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.