Konsult, speciallärare & Specialpedagog - FAQ s

Varför ska man som speciallärare / specialpedagog välja att arbeta som konsult?

Som konsult speciallärare/specialpedagog hos Agila får du en hög lön för en rimlig arbetsbelastning. Du har stor möjlighet att själv styra över ditt arbete och kan välja mellan mängder av både längre och kortare uppdrag. Vi har gott om uppdrag både för behöriga konsulter som är speciallärare och specialpedagoger. Agila är det självklara valet för dig som vill ha ett flexibelt arbete på dina villkor. Läs mer om Agila som ett bemanningsföretag för lärare.

Kan jag arbeta som konsult utan att vara utbildad speciallärare/specialpedagog?

Ja! Men många av våra kunder söker konsulter som är speciallärare/specialpedagoger och då krävs det att du är utbildad till speciallärare/specialpedagog. Är du legitimerad lärare kan du läsa mer om att arbeta för Agila som bemanningslärare.

Inom vilka områden bemannar ni med konsulter som är speciallärare och specialpedagoger?

Vi har uppdrag både till dig som är speciallärare och specialpedagog. Vi bemannar inom samtliga skolformer och årsklasser, från förskoleklass till vuxenutbildning. Om du är legitimerad lärare kan du läsa mer här om lediga jobb specialpedagoger.

Vad har man för lön som konsult speciallärare/specialpedagog?

Lönen som konsult speciallärare / specialpedagog varierar precis beroende på vilken utbildning och erfarenhet som krävs för det aktuella uppdraget. Framförallt är det erfarenheten som avgör lönenivån men uppdragets omfattning, längd och geografiska placering spelar också in. Kontakta oss för specifika exempel som gäller för just dig. Via länken kan du läsa mer om löner för lärare som arbetar för Agila.

Hur ofta betalas lön ut till konsulter, speciallärare och specialpedagoger?

Vi har löneutbetalningar två gånger i månaden till våra konsulter som är speciallärare och specialpedagoger.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för konsulter som är speciallärare och specialpedagoger?

De konsulter speciallärare/specialpedagog som arbetar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt utbildningsprogram där lärarvikariens önskemål och behov ligger till grund för utformningen.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Från början bestod verksamheten av vårdbemanning & omsorgsbemanning. Idag bemannar vi inom flera yrkeskompetenser som exempelvis sjuksköterskor hyrsocionomer och resurssocionomer. 2018 breddades verksamheten till att också bemanna inom skolan och idag arbetar vi även inom psykologbemanning och erbjuder våra uppdragsgivare att hyra psykologer.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en person som kan berätta om hur det är att arbeta som konsult speciallärare/specialpedagog för Agila men även om Agila som arbetsgivare, är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar.

Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga för konsulter som är speciallärare och specialpedagoger?

När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in och söka i vår aktuella databas. Här presenteras de uppdrag som vi vid varje givet tillfälle kan erbjuda våra konsulter som är speciallärare och specialpedagoger. När vi får in en förfrågan från en av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa bemannas direkt, innan de hunnit publiceras på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en tät dialog med din personliga kontaktperson så att denna är uppdaterad om vilka önskemål du har på kommande jobb som lärare.

Vad kräver ni för dokumentation för att ta uppdrag som konsult speciallärare/specialpedagog hos er?

För uppdrag som konsult speciallärare/specialpedagog behöver vi få in nedan information från dig.
  • CV
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenser
  • Kopia på giltig ID-handling
  • Kopior på gymnasiebetyg och eventuella övriga utbildningsbevis
  • Kopia på lärarlegitimation samt intyg som visar att du är utbildad specialpedagog
  • Utdrag ur belastningsregistret

Hur långa är uppdragen för speciallärare och specialpedagoger som tar uppdrag som konsulter?

Längden på våra uppdrag varierar. Vi kan erbjuda allt från enstaka pass till uppdrag som sträcker sig över hela läsår eller längre.

Finns konsultuppdrag för specialpedagoger som har gått i pension?

Ja, det har vi och vi är väldigt glada för att få jobba med seniorer med gedigen erfarenhet från skolan. Vi och våra kunder är väl medvetna om att kompetensen hos seniora speciallärare är ovärderlig för skolan. Du som blivit pensionär och vill fortsätta bidra med din erfarenhet, slå oss en signal på 08-410 725 00 redan idag.

Varför bytte Vårdassistans namn till Agila?

Vårdassistans växte till nya marknader, både geografisk och till nya yrkeskategorier. Vi ville med namnbytet möjliggöra en geografisk expansion under samma bolagsnamn. Namnet Agila är lätt att uttala på flera språk, detta förknippas med att vara följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig, vilket stämmer väl in på beskrivningen av oss .

Nyfiken på vad vi kan göra för din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.