Vanliga frågorna om att arbeta som lärarvikarie

Varför ska man välja att arbeta som lärarvikarie?

Agila är det självklara valet för dig som vill ha ett flexibelt arbete på dina villkor. Som lärarvikarie hos Agila får du en hög lön för en rimlig arbetsbelastning. Du har stor möjlighet att själv styra över ditt arbete och kan välja mellan mängder av både längre och kortare uppdrag. Vi har gott om uppdrag både för behöriga lärare och lärarvikarier. Läs mer om lediga jobb som lärarvikarie

Kan jag arbeta som lärarvikarie utan lärarlegitimation?

Ja, du kan arbeta som lärarvikarie för Agila utan lärarlegitimation. Läs mer på arbeta som vikarie.

Inom vilka områden bemannar ni med lärarvikarier?

Vi har uppdrag både till dig som är legitimerad lärare och till dig som har arbetat inom skolan tidigare. Vi bemannar inom samtliga skolformer och årsklasser, från förskoleklass till vuxenutbildning. Vi bemannar med förskollärare, grundskollärare, gymnasielärare, speciallärare, specialpedagoger samt lärarvikarier. Här kan du läsa mer om att arbeta som bemanningslärare och här kan du läsa mer om att arbeta som lärarvikarie.

Vad har man för lön som lärarvikarie?

Lönen som lärarvikarie varierar precis beroende på vilken utbildning och erfarenhet som krävs för det aktuella uppdraget. Framförallt är det utbildningsnivån som avgör lönenivån men uppdragets omfattning, längd och geografiska placering spelar också in. Kontakta oss för specifika exempel som gäller för just dig. Via länken kan du läsa mer om löner till lärarvikarier som arbetar för Agila.

Hur ofta betalar ni ut lön till lärarvikarier?

Vi har löneutbetalningar två gånger i månaden till våra anställda lärarvikarier.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för lärarvikarier?

De lärarvikarier som arbetar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt utbildningsprogram där lärarvikariens önskemål och behov ligger till grund för utformningen.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Från början bestod verksamheten av vårdbemanning och 2018 breddades verksamheten till att också bemanna inom skolan.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en person som kan berätta om hur det är att arbeta som lärarvikarie men även om Agila som arbetsgivare, är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar.

Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga för lärarvikarier?

När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in och söka i vår aktuella databas. Här presenteras de uppdrag som vi vid varje givet tillfälle kan erbjuda våra lärarvikarier. När vi får in en förfrågan från en av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa bemannas direkt, innan de hunnit publiceras på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en tät dialog med din personliga kontaktperson så att denna är uppdaterad om vilka önskemål du har på kommande jobb som lärarvikarie.

Vad kräver ni för dokumentation för att ta uppdrag som lärarvikarie hos er?

För uppdrag som lärarvikarie behöver vi få in nedan information från dig.
  • CV
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenser
  • Kopia på giltig ID-handling
  • Kopior på gymnasiebetyg och eventuella övriga utbildningsbevis
  • Kopia på lärarlegitimation (om du är lärare)
  • Utdrag ur belastningsregistret

Har ni lärarvikariat för lärarstudenter?

Självklart! Vi ser gärna att lärarvikarier som arbetar för oss är lärarstudenter.

Arbetar ni med övriga studerande?

Ja vi ser det som en stor fördel om du under tiden som du arbetar som lärarvikarie för Agila samtidigt studerar på högskola, universitet eller annan eftergymnasial utbildning.

Hur långa är de uppdrag ni erbjuder lärarvikarier?

Längden på våra uppdrag varierar. Vi kan erbjuda allt från enstaka pass till uppdrag som sträcker sig över hela läsår eller längre.

Nyfiken på vad vi kan göra för din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.