Agila ska vara det självklara valet för vikarier till skola, förskola och fritids

Kvalificerad vikarie genom Agila

Vi har gott om uppdrag till dig som inte är behörig lärare och vill arbeta som vikarie på grundskola eller gymnasiet under länge eller kortare perioder. Som vikarie har du möjlighet att styra över dina arbetstider så att de kan kombineras med andra jobb eller studier.

För att arbeta som vikarie genom Agila skall du uppfylla minst ett av nedanstående kriterier:

  • Minst 2 års samlad erfarenhet av arbete som lärarvikarie i grundskolan eller gymnasiet.
  • Akademisk utbildning om minst tre år.
  • Lärarstudent - påbörjade studier till lärare.

Är du behörig lärare kan du via länken läsa mer om vad det innebär att arbeta som bemanningslärare för Agila.

Ny som vikarie – vi ordnar allt

Om du inte arbetat som vikarie grundskolan eller gymnasiet tidigare hjälper vi dig med allt som behövs för att komma igång. Vår process är enkel och du behöver ingen erfarenhet från tidigare arbete som vikarie. Gör en intresseanmälan om du vill komma igång eller slå oss en signal om det är något du undrar över!

Vikarie grundskola och gymnasium

Agila har uppdrag för vikarier i grundskolan och gymnasiet. Att arbeta som vikarie på skola är ett givande jobb, men innebär också ett stort ansvar. I huvudsak utför du ordinarie lärares arbetsuppgifter, som bland annat omfattar att leda och organisera arbetet i klassrummet. Vi ställer inga krav på hur mycket du som vikarie inom grundskola och gymnasium ska arbeta och du väljer själv vilka årsklasser och ämnen du vill arbeta med.

Vikarie via Agila – marknadens bästa arbetsgivare

Agila ska vara det självklara valet för dig som vill arbeta som vikarie på skola. Därför arbetar vi aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare genom att erbjuda högsta möjliga service och spännande uppdrag som passar våra vikaries önskemål. När du arbetar som vikarie via Agila får du bland annat:

  • Frihet och flexibilitet
  • En engagerad arbetsgivare
  • Bra villkor och god ersättning
  • Varierande arbetsuppgifter
  • Ett arbete anpassat efter din kompetens och dina intressen
  • Uppskattning för din insats
  • Fortbildning och kompetensutveckling

Fullservice – vi gör det enkelt för dig som vikarie

Hos Agila får du som arbetar som vikarie på skola bästa tänkbara service. Det är vårt ansvar att förse dig med all den information du behöver i samband med ditt uppdrag som vikarie och självklart hjälper vi till med allt det praktiska kring t ex resor. Meningen är att det ska vara smidigt för dig som vikarie att ha Agila som arbetsgivare så att du kan koncentrera dig på att göra ett gott arbete hos våra uppdragsgivare.

Agila tar ansvar för sina vikarier

Vi är måna om våra anställda vikarier vad gäller deras arbetssituation och strävar efter att de ska betrakta oss mer som en arbetsgivare än ett bemanningsbolag. Vi är väl medvetna om vad trivseln innebär för arbetsprestationen och som en engagerad arbetsgivare tar vi alltid ansvar för att våra vikarier har en god arbetssituation. Denna medvetenhet i kombination med en hög servicenivå gör att vikarier som arbetar i grundskola eller gymnasium för Agila i lugn och ro kan fokusera på att utföra ett gott arbete, så sköter vi allt runtomkring.

Lön och villkor som vikarie i skolan

Agila erbjuder en konkurrenskraftig ersättning som alltid ska göra dig som vikarie nöjd utifrån det arbete du utför. Lönesättningen för vikarier på grundskola och gymnasium är individuell och exempel på faktorer som påverkar är vikariens kompetens, erfarenhet och flexibilitet.

Som vikarie väljer du själv om du vill arbeta som anställd genom Agila eller fakturera via eget bolag. Löneutbetalningar sker två gånger per månad till anställda vikarier.

Läs mer om löner till lärarvikarier.

Utbildning och kompetensutveckling för vikarier på skola

Vi på Agila vill att det skall vara utvecklande att arbeta som vikarie hos oss. Väljer du att arbeta för oss kommer vi att satsa helhjärtat på dig. Vi är övertygade om att din personliga utveckling är viktig för dig som vikarie på skola. Därför erbjuder vi våra anställda vikarier som arbetar på kontinuerlig basis, fortbildning i form av kurser och seminarier.

Personlig kontakt för dig som vikarie

Du får omgående en personlig kontaktperson som sedan sköter all kontakt med dig som vikarie. Genom en tät och personlig dialog lär ni snabbt känna varandra, vad som är viktigt för dig och vilken typ av uppdrag du är intresserad av som vikarie.

Pensionssparande och sjukförsäkring för vikarier

Vikarier som kontinuerligt arbetar genom Agila erbjuds ett särskilt pensionssparande genom Länsförsäkringar. Vikarier som arbetar kontinuerligt erbjuds även att själv teckna en förmånlig sjukförsäkring vid långvarig sjukdom som täcker upp till 90 procent av den ordinarie lönen. Hör gärna av dig så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda våra vikarier!

Mina personliga sidor för vikarier inom fritids, förskola och skola

Alla vikarier i vårt kontaktnät får en egen inloggning till Mina personliga sidor. Här kan du som vikarie inom skola och gymnasium söka och anmäla intresse för tillgängliga uppdrag i Agilas databas. Uppdragen uppdateras varje timme vilket innebär att innehållet ständigt är aktuellt. När du har loggat in som vikarie kan du tidrapportera, meddela när du är tillgänglig för nya uppdrag framöver, ladda ner administrativa dokument etc.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Ja Nej
Vanliga frågorna om att arbeta som lärarvikarie