Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för läkare

Lön till läkare i Norge

Vad tjänar en läkare i Norge?

I Sverige är snittlönen för specialistläkare 85 600 kronor före skatt. Motsvarande siffra för en läkare som har sin anställning i Norge är hela 94 500 kronor. Lönerna skiljer sig väldigt mycket mellan storstäderna och glesbygden. Läs mer om läkarlöner i Sverige här. Det är vanligt att läkare pendlar mellan Sverige och Norge för att få ett lägre skattetryck. De arbetar först i Sverige tills de når gränsen för statlig inkomstskatt som ligger på 598 500 kronor per år (2024). Är du Leg. sjuksköterska så läs gärna vidare om löner för sjuksköterskor i Norge.

Nedan presenteras lönenivåerna för specialistläkare som tjänstgör i offentlig sektor i Sverige. Lönen är genomsnittslön före skatt, omräknat till heltid:

Ålder Lön
18-24 år … kr
25-34 år 75 000 kr
35-44 år 80 500kr
45-54 år 88 200 kr
55-64 år 92 300 kr
65-66 år 95 500 kr
Genomsnitt 87 300 kr

Löner för hyrläkare i Norge

Har du funderat på att ta ett uppdrag som hyrläkare i Norge? Vi har massor av lediga jobb för läkare i Norge som kan vara både meriterande och utvecklande. Men det är också lönsamt då lönen som hyrläkare i Norge är mycket konkurrenskraftig.

Lönen för stafettläkare i Norge är individuell

Agila tror på att belöna ett bra utfört arbete. Om du väljer att arbeta som hyrläkare i Norge genom oss, kan du inte bara förvänta dig en bra lön, utan vi erbjuder också andra förmåner som kontinuerlig utveckling och möjlighet till förmånlig pensionssparande och sjukförsäkring för att hålla dig motiverad och engagerad. Det är svårt att få information om lönenivåer för läkare i Norge, eftersom det inte finns samma offentlighetsprincip som i Sverige. Vi har samlat information om läkarlöner i Norge som vi har hittat, men det är viktigt att komma ihåg att lönerna gäller endast för läkare med anställning i Norge.

Väljer du att arbeta som läkare i Norge för Agila i Norge får du alltid en lön som satts individuell utifrån din profil, vi väger in faktorer som utbildning, arbetslivserfarenhet och kompetens. Som stafettläkare i Norge har du dessutom möjlighet att vara extra flexibel när det gäller arbetstid och stationeringsort, något som också påverkar din totala ersättning.

Lön som anställd läkare eller faktura från eget bolag

När du börjar jobba som stafettläkare hos Agila finns det två sätt att få din ersättningen. Antingen kan du bli anställd hos oss och låta oss sköta löneutbetalningen. Eller så kan du fakturera oss genom ditt eget bolag. Att jobba som anställd stafettläkare för Agila i Norge är väldigt enkelt. Vi tar hand om allt som har med skatteinbetalningar och inrapportering till Skatteverket att göra. Som anställd läkare får du lön två gånger per månad vilket är något som många av våra hyrläkare i Norge uppskattar. Utöver lönen blir du erbjuden att teckna en förmånlig sjukförsäkring som täcker upp till 90 procent av din inkomst i händelse av att du blir sjukskriven. Du får också möjlighet att teckna ett förmånligt pensionssparande via Max Matthiessen.

Det andra alternativet om du vill jobba som stafettläkare i Norge är att ta ut din lön via ditt eget bolag och fakturera oss. Om du inte redan har ett företag men överväger att starta ett, så hjälper vi gärna till att komma igång. Vi hälper dig både med uppstart av ditt bolag och sedan även löpande ekonomihantering och rådgivning till fördelaktiga priser. Det finns en rad fördelar med att driva ditt egna bolag och vi berättar gärna mer om dem, kontakta oss direkt för mer information. Oavsett om du arbetar som anställd hyrläkare eller via eget bolag, erbjuder vi dig möjlighet till kontinuerlig utveckling genom föreläsningar och seminarier.

Lönen för hyrläkare i Norge är bara en av flera fördelar

Bra lön är viktigt och vi vet att det är en del av motivationen bakom att ta jobb som stafettläkare i Norge. Men många tycker att det är minst lika viktigt att kunna få spännande uppdrag genom ett bemanningsföretag som man kan lita på. Agila har arbetat med läkarbemanning sedan 2008 och vet vad som krävs för att våra läkare ska trivas med sina uppdrag. När du börjar jobba genom oss får du alltid en personlig kontaktperson. Ni har en löpande kontakt inför, under och efter dina uppdrag i Norge. Det skapar trygghet och hjälper dig att hitta de uppdrag som passar dig bäst. Att jobba som läkare i Norge genom Agila innebär också stor frihet att själv bestämma över din arbetssituation. Vissa väljer att ta konsultuppdrag löpande medan andra föredrar att jobba då och då. Du väljer själv.

Oavsett hur du vill jobba innebär ett uppdrag genom Agila många fördelar för dig som läkare:

  • Attraktiv lön med personlig lönesättning
  • Bra arbetsvillkor
  • Möjlighet att välja arbetsplats och tider
  • Variation i arbetsuppgifter
  • En uppdragsgivare som bryr sig om dig
  • Kontinuerlig feedback och nära kommunikation med din kontaktperson
  • Möjlighet till förmånlig pensionssparande och sjukförsäkring
  • Möjlighet till kompetensutveckling genom seminarier och föreläsningar

Vad får jag för lön som läkare i Norge med Agila?

Vill du veta redan idag vilken lön du kan få som läkare i Norge? Skicka en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt. Du får gärna ringa oss på på 08-410 725 00 eller maila på kontakt@agila.se om du föredrar det. Vi ser fram emot att prata med dig!


Vanliga frågor om lön för läkare i Norge

Vad har läkare för lön i Norge?

Hur mycket kan jag förvänta mig i lön som stafettläkare/hyrläkare i Norge?

Vad tjänar en stafettläkare i Norge 2024?

Vilken typ av läkare tjänar mest i lön i Norge?

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.