Lön till läkare i Norge

Löner för hyrläkare i Norge

Har du funderat på att ta ett uppdrag som hyrläkare i Norge? VI har massor av lediga jobb för läkare i Norge som kan vara både meriterande och utvecklande. Men det är också lönsamt då lönen som hyrläkare i Norge är mycket konkurrenskraftig. Vi på Agila tror på idén att ett väl utfört jobb ska premieras. Väljer du att jobba som hyrläkare i Norge genom oss kan du inte bara se fram emot en god lön. Vi vill också att du känner dig motiverad och engagerad genom att erbjuda flera andra förmåner som exempelvis löpande kompetensutveckling och möjlighet till förmånligt pensionssparande och sjukförsäkring.

Norge har inte samma offentlighetsprincip som Sverige varför det är svårare att få fram lönenivåer för läkare i Norge. Vi har på denna sida samlat den data vi har hittat gällande läkarlöner i Norge. Det är dock viktigt att komma ihåg att lönerna som presenteras här gäller för läkare som har sin anställning i Norge.

Stafettläkare som arbetar via oss i Norge har alltid betydligt högre löner!

Lönen för stafettläkare i Norge är individuell

Väljer du att arbeta som läkare i Norge för Agila i Norge får du alltid en lön som satts individuell utifrån din profil, vi väger in faktorer som utbildning, arbetslivserfarenhet och kompetens. Som stafettläkare i Norge har du dessutom möjlighet att vara extra flexibel när det gäller arbetstid och stationeringsort, något som också påverkar din totala ersättning.

Vad tjänar en läkare i Norge?

I Sverige är snittlönen för specialistläkare 79 200 kronor före skatt. Motsvarande siffra för en läkare som har sin anställning i Norge är hela 86 350 kronor. Lönerna skiljer sig väldigt mycket mellan storstäderna och glesbygden. Läs mer om läkarlöner i Sverige här. Det är vanligt att läkare pendlar mellan Sverige och Norge för att få ett lägre skattetryck. De arbetar först i Sverige tills de når gränsen för statlig inkomstskatt som ligger på 523 000 kronor per år, lön som överstiger den summan beskattas md ytterligare 20%. Är du Leg. sjuksköterska så läs gärna vidare om löner för sjuksköterskor i Norge.

Nedan presenteras lönenivåerna för specialistläkare som tjänstgör i offentlig sektor i Sverige. Lönen är genomsnittslön före skatt, omräknat till heltid:

Ålder Lön
18-24 år 70 000 kr
25-34 år 75 200 kr
35-44 år 33 500 kr
45-54 år 82 700 kr
55-64 år 87 200 kr
65-66 år 89 700 kr
Genomsnitt 81 400 kr

Lön som anställd läkare eller faktura från eget bolag

När du börjar jobba som stafettläkare hos Agila finns det två sätt att få din ersättningen. Antingen kan du bli anställd hos oss och låta oss sköta löneutbetalningen. Eller så kan du fakturera oss genom ditt eget bolag. Att jobba som anställd stafettläkare för Agila i Norge är väldigt enkelt. Vi tar hand om allt som har med skatteinbetalningar och inrapportering till Skatteverket att göra. Som anställd läkare får du lön två gånger per månad vilket är något som många av våra hyrläkare i Norge uppskattar. Utöver lönen blir du erbjuden att teckna en förmånlig sjukförsäkring som täcker upp till 90 procent av din inkomst i händelse av att du blir sjukskriven. Du får också möjlighet att teckna ett förmånligt pensionssparande via Länsförsäkringar.

Det andra alternativet om du vill jobba som stafettläkare i Norge är att ta ut din lön via ditt eget bolag och fakturera oss. Har du inte ett företag redan men har funderat på det? Isåfall hjälper vi gärna dig att komma igång. Sedan många år har vi ett nära samarbete med redovisningsbyrån EKTA som kan bistå med både bokföring och administration inför och under dina uppdrag. De är vana att jobba med stafettläkare i Norge och vet vilka som är de bästa alternativen för dig som vill ta ut lön genom eget bolag. Tveka inte med att höra av dig till oss om du har frågor om hur det fungerar med att fakturera genom ditt egna bolag. Oavsett om du arbetar som löntagande hyrläkare eller via ditt eget bolag så erbjuds du ta del av löpande kompetensutveckling genom bland annat spännande föreläsningar och seminarier.

Lönen för hyrläkare i Norge är bara en av flera fördelar

Bra lön är viktigt och vi vet att det är en del av motivationen bakom att ta jobb som stafettläkare i Norge. Men många tycker att det är minst lika viktigt att kunna få spännande uppdrag genom ett bemanningsföretag som man kan lita på. Agila har arbetat med läkarbemanning sedan 2008 och vet vad som krävs för att våra läkare ska trivas med sina uppdrag. När du börjar jobba genom oss får du alltid en personlig kontaktperson. Ni har en löpande kontakt inför, under och efter dina uppdrag i Norge. Det skapar trygghet och hjälper dig att hitta de uppdrag som passar dig bäst. Att jobba som läkare i Norge genom Agila innebär också stor frihet att själv bestämma över din arbetssituation. Vissa väljer att ta konsultuppdrag löpande medan andra föredrar att jobba då och då. Du väljer själv.

Oavsett hur du vill jobba innebär ett uppdrag genom Agila många fördelar för dig som läkare:

  • Konkurrenskraftig lön med individuell lönesättning
  • Goda arbetsvillkor
  • Flexibilitet att välja plats och omfattning
  • Arbetsuppgifter som är varierande
  • En uppdragsgivare som bryr sig
  • Löpande feedback och tät kommunikation med din personliga kontaktperson
  • Möjlighet till förmånligt pensionssparande och sjukförsäkring
  • Kompetensutveckling genom seminarier och föreläsningar

Vad får jag för lön som läkare i Norge med Agila?

Vill du veta redan idag vilken lön du kan få som läkare i Norge? Skicka en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt. Du får gärna ringa oss på på 08-410 725 00 eller maila på kontakt@agila.se om du föredrar det. Vi ser fram emot att prata med dig!

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.