Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för sjuksköterskor

Vad tjänar en sjuksköterska i Norge 2024?

Vad är den genomsnittliga lönen för en sjuksköterska i Norge?

Det är svårt att hitta tillförlitlig statistik om löner för sjuksköterskor i Norge. Vi har samlat en del data vi hittat men kom ihåg att lönerna är för sjuksköterskor med anställning i Norge. Bemanningssjuksköterskor som arbetar via oss i Norge har alltid högre löner jämfört med genomsnittet.

I Sverige tjänar en grundutbildad sjuksköterska i snitt 41 000 kronor före skatt. Motsvarande siffra för en sjuksköterska som har sin anställning i Norge är i snitt 54 000 norska kronor. Nedan tabell visar lönenivåerna för grundutbildade sjuksköterskors i Sverige. Här finns mer statistik om sjuksköterskorslöner i Sverige

Ålder Lön
18-24 år 33 000 kr
25-34 år 37 000 kr
35-44 år 40 800 kr
45-54 år 44 000 kr
55-64 år 46 200 kr
65-66 år 48 000 kr
Genomsnitt 41 000 kr

Löner till sjuksköterskor i Norge

Att arbeta som stafettsjuksköterska i Norge är något som många ser som en möjlighet att utforska nya städer och samtidigt utföra roliga och utvecklande uppdrag. Agila erbjuder uppdrag runt om i hela Norge inom alla specialistområden, så chansen att vi hittar ett uppdrag som passar just dig är mycket stor. Vi erbjuder också konkurrenskraftiga löner för våra bemanningssjuksköterskor i Norge och förmåner som pensionssparande, sjukförsäkring och kompetensutveckling. Det är viktigt för oss att du känner dig motiverad och belönad när du jobbar med oss.

Vilken lön kan jag få som hyrsjuksköterska i Norge?

På Agila sätter vi alla våra löner individuellt. Du som är hyrsjuksköterska i Norge får en ersättning som tar hänsyn till både din utbildning, kompetensnivå och erfarenhet. Det finns dessutom möjlighet för dig att få en högre lön om du är flexibel i val av ort och kan ta uppdrag som kanske innebär lite obekväma arbetstider. Vill du veta vilken lön du kan förvänta dig som hyrsjuksköterska i Norge? Fyll i en intresseanmälan här till höger så kontaktar vi dig så snart vi kan. Allra bäst är såklart att slå oss en signal på 08-410 725 00 Vi ser fram emot att prata med dig! Är du läkare och intresserad av att arbeta i Norge? Läs mer här om lön för stafettläkare i Norge

Lön via Agila eller faktura via ditt eget bolag

När du jobbar som hyrsjuksköterska i Norge via Agila kan du välja mellan två sätt att ta få din ersättning. Antingen kan du vara anställd hos oss eller fakturera via ditt egna bolag (F-skatt krävs). Bägge alternativen har sina fördelar och du bestämmer själv vad som passar dig bäst. De flesta sjuksköterskor som jobbar med oss i Norge väljer att ta ut sin lön via oss. Väljer du det alternativet blir du anställd hos Agila. Vi sköter all administration och allt som har med skatt, arbetsgivaravgifter och annan administration att göra. Du kan börja jobba direkt och slipper tänka på pappersarbetet, det tar vi hand om.

Som en bemanningssjuksköterska i Norge erbjuder vi möjlighet att teckna ett pensionssparande med förmånliga villkor via Max Matthiessen. För dig som funderar på att starta eget bolag erbjuder vi också hjälp med att både starta igång och hantera administration och bokföring till ett förmånligt pris. Oavsett om du väljer att arbeta som hyrsjuksköterska eller fakturera via eget bolag, erbjuder Agila löpande kompetensutveckling genom kurser, seminarier och föreläsningar.

Bra lön för stafettsjuksköterskor i Norge är inte allt

Självklart är lönen ett viktigt argument för att jobba som hyrsjuksköterska i Norge. Men det är långt ifrån allt. Att ta bemanningsuppdrag genom Agila är något som många upplever som både spännande och utvecklande. Agila strävar alltid efter att vara det självklara företaget i valet mellan bemanningsföretag för sjuksköterskor. Vi har jobbat med vårdbemanning sedan 2008 och har genom åren utvecklat såväl rutiner som en fingertoppskänsla för vad som behövs för att våra bemanningssjuksköterskor ska trivas på sina uppdrag.

När du väljer att arbeta som sjuksköterska på uppdrag i Norge med Agila, får du en personlig kontaktperson som hjälper dig med allt från lön till frågor som kan uppstå under ditt uppdrag. Ni har en nära och personlig kommunikation, vilket ger dig trygghet och stöd när du väljer var i Norge du vill jobba. Kontakta oss för att diskutera vilken lön som kan vara aktuell för just dig och för att få mer information om hur det är att arbeta som sjuksköterska i Norge. Läs gärna mer om lediga uppdrag för sjuksköterskor i Norge här.

Redan genom din första kontakt med oss får du en egen personlig kontaktperson. Tillsammans diskuterar ni allt från lön till frågor som kan dyka upp under den tid som du är ute på tjänst i Norge. Ni har en löpande och personlig dialog, något som innebär en stor trygghet för dig. Inte minst är det till stöd när du ska välja var i Norge du ska jobba. Kontakta oss direkt så tar vi gärna ett första samtal kring vilken lön som kan bli aktuell och hur det är att jobba som sjuksköterska på uppdrag i Norge!


Vanliga frågor om lön för sjuksköterskor i Norge

Vad tjänar en sjuksköterska i Norge?

Hur mycket lön kan jag förvänta mig som hyrsjuksköterska i Norge?

Var i Norge är det bäst att söka jobb som sjuksköterska om man vill få en högre lön?

Tjänar man mer som sjuksköterska i Norge jämfört med Sverige?

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.