Vad tjänar en sjuksköterska i Norge 2022?

Löner till sjuksköterskor i Norge

Att jobba som stafettsjuksköterska i Norge är något som många upplever som både spännande och utvecklande, ett äventyr som innebär både att upptäcka en ny stad eller ort och kombinera det med roliga och utvecklande uppdrag. Agila erbjuder uppdrag runt om i hela Norge inom samtliga specialistkompetenser. Så möjligheterna att vi hittar ett uppdrag som passar just dig som stafettsjuksköterska är väldigt stora. Självklart är även lönen en viktig faktor och på Agila erbjuder vi en konkurrenskraftig lön för våra alla våra bemanningssjuksköterskor i Norge. För oss är det viktigt att du upplever det som stimulerande och att du känner dig motiverad när du jobbar som sjuksköterska genom oss. Därför vill vi också belöna en väl utförd insats med en bra lön. Förutom själva lönen erbjuder vi flera andra förmåner – exempelvis möjlighet att få ett förmånligt pensionssparande, sjukförsäkring och kompetensutveckling.

Vad tjänar en sjuksköterska i Norge?

Det är svår att hitta bra och tillförlitlig statistik om sjuksköterskors löner i Norge. Vi har på denna sida samlat en del data vi har hittat gällande sjuksköterskors löner i Norge. Men kom ihåg att lönerna som presenteras här gäller för sjuksköterskor som har sin anställning i Norge.

Bemanningssjuksköterskor som arbetar via oss i Norge har alltid betydligt högre löner!

I Sverige tjänar en grundutbildad sjuksköterska i snitt 38 700 kronor före skatt. Motsvarande siffra för en sjuksköterska som har sin anställning i Norge är i snitt 47 020. Nedan tabell visar lönenivåerna för grundutbildade sjuksköterskors i Sverige. Här finns mer statistik om sjuksköterskorslöner i Sverige

Ålder Lön
18-24 år 31 000 kr
25-34 år 35 600 kr
35-44 år 38 600 kr
45-54 år 41 000 kr
55-64 år 42 800 kr
65-66 år 45 000 kr
Genomsnitt 38 700 kr

Vilken lön kan jag få som hyrsjuksköterska i Norge?

På Agila sätter vi alla våra löner individuellt. Du som är hyrsjuksköterska i Norge får en ersättning som tar hänsyn till både din utbildning, kompetensnivå och erfarenhet. Det finns dessutom möjlighet för dig att få en högre lön om du är flexibel i val av ort och kan ta uppdrag som kanske innebär lite obekväma arbetstider. Vill du veta vilken lön du kan förvänta dig som hyrsjuksköterska i Norge? Fyll i en intresseanmälan här till höger så kontaktar vi dig så snart vi kan. Allra bäst är såklart att slå oss en signal på 08-410 725 00 Vi ser fram emot att prata med dig! Är du läkare och intresserad av att arbeta i Norge? Läs mer här om lön för stafettläkare i Norge

Lön via Agila eller faktura via ditt eget bolag

När du jobbar som hyrsjuksköterska i Norge via Agila kan du välja mellan två sätt att ta få din ersättning. Antingen kan du vara anställd hos oss eller fakturera via ditt egna bolag (F-skatt krävs). Bägge alternativen har sina fördelar och du bestämmer själv vad som passar dig bäst. De flesta sjuksköterskor som jobbar med oss i Norge väljer att ta ut sin lön via oss. Väljer du det alternativet blir du anställd hos Agila. Vi sköter all administration och allt som har med skatt, arbetsgivaravgifter och annan administration att göra. Du kan börja jobba direkt och slipper tänka på pappersarbetet, det tar vi hand om.

Som anställd bemanningssjuksköterska i Norge får du din lön utbetald två gånger per månad. Det är en stor fördel i sig. Du kan också teckna ett fördelaktigt pensionspaket via Länsförsäkringar. Ifall du inte har ett eget bolag idag men går i tankarna på det så hjälper vi gärna till att förmedla kontakten till vår långvariga samarbetspartner EKTA, som jobbar som helhetsleverantör av administration och bokföring för bolag inom vårdsektorn. EKTA har många års erfarenhet av att arbeta med hyrsjuksköterskor som vill fakturera sina uppdrag i Norge genom det egna bolaget. Oavsett om du väljer att arbeta som hyrsjuksköterska i Norge via Agila eller om du vill fakturera via ditt eget bolag erbjuder Agila löpande kompetensutveckling i form av till exempel kurser, seminarier och föreläsningar.

Bra lön för stafettsjuksköterskor i Norge är inte allt

Självklart är lönen ett viktigt argument för att jobba som hyrsjuksköterska i Norge. Men det är långt ifrån allt. Att ta bemanningsuppdrag genom Agila är något som många upplever som både spännande och utvecklande. Agila strävar alltid efetr att vara det självklara företaget i valet mellan bemanningsföretag för sjuksköterskor. Vi har jobbat med vårdbemanning sedan 2008 och har genom åren utvecklat såväl rutiner som en fingertoppskänsla för vad som behövs för att våra bemanningssjuksköterskor ska trivas på sina uppdrag.

Redan genom din första kontakt med oss får du en egen personlig kontaktperson.Tillsammans diskuterar ni allt från lön till frågor som kan dyka upp under den tid som du är ute på tjänst i Norge. Ni har en löpande och personlig dialog, något som innebär en stor trygghet för dig. Inte minst är det till stöd när du ska välja var i Norge du ska jobba. Kontakta oss direkt så tar vi gärna ett första samtal kring vilken lön som kan bli aktuell och hur det är att jobba som sjuksköterska på uppdrag i Norge! Läs gärna mer om lediga uppdrag för sjuksköterskor i Norge här.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.