Agila ska vara det självklara valet för vikarier till skola, förskola och fritids

Denne side vil snart oversettes til norsk.

Vikarie på förskola, skola och fritids genom Agila

Vi har gott om uppdrag till dig som inte är behörig lärare och vill arbeta som vikarie på förskola, skola eller fritids under länge eller kortare perioder. Som vikarie har du möjlighet att styra över dina arbetstider så att de kan kombineras med andra jobb eller studier.

Är du behörig lärare kan du via länken läsa mer om vad det innebär att arbeta som bemanningslärare för Agila.

Ny som vikarie – vi ordnar allt

Om du inte arbetat som vikarie på fritids, skola eller förskola tidigare hjälper vi dig med allt som behövs för att komma igång. Vår process är enkel och du behöver ingen erfarenhet från tidigare arbete som vikarie. Gör en intresseanmälan om du vill komma igång eller slå oss en signal om det är något du undrar över!

Hur gör jag för att arbeta som vikarie genom Agila?

Det kan inte bli smidigare – följ bara dessa steg:

 1. 1. Fyll i Agilas intresseanmälan
 2. 2. Kom på en intervju (eller videointervju om det passar dig bättre) och berätta mer om dig själv
 3. 3. Ta del av Agilas introduktionskurs
 4. 4. Som inloggad på ”Mina personliga sidor” kan du söka och välja de uppdrag som passar dig – du bestämmer själv när och du vill arbeta

Vikarie skola och förskola

Agila har uppdrag för vikarier i förskolan, grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen. Att arbeta som vikarie på skola är ett givande jobb, men innebär också ett stort ansvar. I huvudsak utför du ordinarie lärares arbetsuppgifter, som bland annat omfattar att leda och organisera arbetet i klassrummet. Vi ser därför gärna att de vikarier som arbetar för Agila uppfyller något, eller flera, av nedan kriterier:

 • Tidigare arbete som vikarie
 • Akademisk utbildning (eller pågående lärar- eller förskollärarutbildning)
 • Tidigare erfarenhet från arbete med barn/ungdomar (t ex idrottsledare, kolloledare, föreningsledare)

Vi ställer inga krav på hur mycket du som vikarie inom skola och förskola ska arbeta och du väljer själv vilka årsklasser och ämnen du vill arbeta med.

Vikarie fritids

Som vikarie på fritids är du med och skapar en meningsfull fritid för barnen före och efter skolan. På fritids leder du som vikarie olika aktiviteter och stöttar barnen i deras intressen.

Vikarie elevassistent

Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent och hjälpa elever som är i behov av extra stöd. Som elevassistent/resurs arbetar du bland annat med elever med läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Vikarie via Agila – marknadens bästa arbetsgivare

Agila ska vara det självklara valet för dig som vill arbeta som vikarie på skola, förskola eller fritids. Därför arbetar vi aktivt för att vara marknadens bästa arbetsgivare genom att erbjuda högsta möjliga service och spännande uppdrag som passar våra vikaries önskemål. När du arbetar som vikarie via Agila får du bland annat:

 • Frihet och flexibilitet
 • En engagerad arbetsgivare
 • Bra villkor och god ersättning
 • Varierande arbetsuppgifter
 • Ett arbete anpassat efter din kompetens och dina intressen
 • Uppskattning för din insats
 • Fortbildning och kompetensutveckling

Introduktionsutbildning för vikarier till förskola, skola och fritids

Som ny vikarie hos Agila genomgår du en introduktionsutbildning. Ansvarig för utbildningen är alltid någon ur Agilas pedagogiska råd, vilket består av speciallärare och legitimerade lärare med mångårig erfarenhet från både grund- och gymnasieskolan. Efter att ha genomgått Agilas introduktionsutbildning för vikarier ska du vara redo att ta uppdrag som vikarie i förskolan och skolan.

Fullservice – vi gör det enkelt för dig som vikarie

Hos Agila får du som arbetar som vikarie på skola, förskola eller fritids bästa tänkbara service. Det är vårt ansvar att förse dig med all den information du behöver i samband med ditt uppdrag som vikarie och självklart hjälper vi till med allt det praktiska kring t ex resor. Meningen är att det ska vara smidigt för dig som vikarie på skola förskola eller fritids att ha Agila som arbetsgivare så att du kan koncentrera dig på att göra ett gott arbete hos våra uppdragsgivare.

Agila tar ansvar för sina vikarier

Vi är måna om våra anställda vikarier vad gäller deras arbetssituation och strävar efter att de ska betrakta oss mer som en arbetsgivare än ett bemanningsbolag. Vi är väl medvetna om vad trivseln innebär för arbetsprestationen och som en engagerad arbetsgivare tar vi alltid ansvar för att våra vikarier har en god arbetssituation. Denna medvetenhet i kombination med en hög servicenivå gör att vikarier som arbetar på förskola, skola eller fritids för Agila i lugn och ro kan fokusera på att utföra ett gott arbete, så sköter vi allt runtomkring.

Lön och villkor som vikarie på förskola, skola och fritids

Agila erbjuder en konkurrenskraftig ersättning som alltid ska göra dig som vikarie nöjd utifrån det arbete du utför. Lönesättningen för vikarier på förskola, skola och fritids är individuell och exempel på faktorer som påverkar är vikariens kompetens, erfarenhet och flexibilitet.

Som vikarie väljer du själv om du vill arbeta som anställd genom Agila eller fakturera via eget bolag. Löneutbetalningar sker två gånger per månad till anställda vikarier.

Läs mer om löner till lärarvikarier.

Utbildning och kompetensutveckling för vikarier på skola, förskola och fritids

Vi på Agila vill att det skall vara utvecklande att arbeta som vikarie hos oss. Väljer du att arbeta för oss kommer vi att satsa helhjärtat på dig. Vi är övertygade om att din personliga utveckling är viktig för dig som vikarie på skola, förskola eller fritids. Därför erbjuder vi våra anställda vikarier som arbetar på kontinuerlig basis, fortbildning i form av kurser och seminarier.

Personlig kontakt för dig som vikarie

Du får omgående en personlig kontaktperson som sedan sköter all kontakt med dig som vikarie. Genom en tät och personlig dialog lär ni snabbt känna varandra, vad som är viktigt för dig och vilken typ av uppdrag du är intresserad av som vikarie.

Pensionssparande och inkomstbortfallsförsäkringar för vikarier

Vikarier som kontinuerligt arbetar på fritids, förskola eller skola genom Agila erbjuds ett särskilt pensionssparande genom Länsförsäkringar. Vikarier som arbetar kontinuerligt erbjuds även en inkomstbortfallsförsäkring vid sjukdom som täcker upp till 90 procent av den ordinarie lönen. Hör gärna av dig så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda våra vikarier!

Mina personliga sidor för vikarier inom fritids, förskola och skola

Alla vikarier i vårt kontaktnät får en egen inloggning till Mina personliga sidor. Här kan du som vikarie inom fritids, förskola och skola söka och anmäla intresse för tillgängliga uppdrag i Agilas databas. Uppdragen uppdateras varje timme vilket innebär att innehållet ständigt är aktuellt. När du har loggat in som vikarie kan du tidrapportera, meddela när du är tillgänglig för nya uppdrag framöver, ladda ner administrativa dokument etc.

Les mer...

Nysgjerrig på hva vi kan gjøre for deg?

Skriv inn dine opplysninger under, så kontakter vi deg.

Ja Nei
Vanliga frågorna om att arbeta som lärarvikarie