Agila aktuellt

Tre nya konsultchefer till Agilas Socionombemanning

2017-02-16

Nu förstärks kontoret i Stockholm med Emil Rothammar, Fredrik Forsell och Johanna Kruse. Alla tre kommer arbeta som konsultchefer i socionomteamet. Emil har goda erfarenheter från kundrelationer genom tidigare anställningar och studerade omvårdnad vid Röda Korsets Högskola i Flemingsberg. Fredrik som före sin anställning på Agila jobbade som projektledare har studerat vid Örebros universitet. Johanna med rötter i Boden har säljerfarenheter och bor sedan en tid tillbaka i Stockholm.

Agila vinner landsomfattande avtal - bemannar med läkare över hela Norge

2017-01-31

Agila har efter en omfattande och noggrann upphandling genom norska Sykehusinnkjøp HF tilldelats ett nationellt avtal som leverantör av läkarbemanning i Norge. Avtalet omfattar samtliga fyra Regionshelseforetak och Agila kommer kunna erbjuda uppdrag inom samtliga kompetensområden.

Avtalsstart är 1 februari 2017 och avtalet löper under två år med optioner om att förlänga avtalet ytterligare 2 år.

Vill du veta mer? Vänligen kontakta: Alexander Lundkvist, Norgechef, +468-410 725 03

Läs vår pressrelease här

Ytterligare en ny kollega till vår läkarbemanning

2017-01-18

Läkarbemanningen på Agila förstärks ytterligare. Vi hälsar Narin välkommen som konsultchef. Hon kommer senast från ett arbete som gruppchef inom hemtjänsten. Narin kommer bidra med rutin inom personalansvar samt sin förmåga att samarbete med kunder och kommuner. Narin umgås gärna med sina vänner, familj och hund och får hon möjlighet så resor hon gärna iväg någonstans.

Ny kollega till vår läkarbemanning

2017-01-13

Vi på Agila vill hälsa Malin Johansson välkommen till läkarbemanningen. Malin som arbetar som konsultchef hos oss har en gedigen bakgrund inom försäljning och kommer senast från en roll som key account manager inom mediebranschen.

Ny kollega till vår sjuksköterskebemanning

2017-01-05

Vi hälsar Marie Söderlund välkommen som konsultchef till sjuksköterskebemanningen. Med sin långa erfarenhet från bemanningsbranschen förstärker hon vårat redan 10 man starka sjukskötersketeam på Agila.

Ny kollega till ledning och administration

2016-10-12

Vi välkomnar Michael Blomberg till Agila. Michael som utbildade sig till ekonom på ett universitet i Australien kommer senast från bank- och finansbranschen. I sin roll som verksamhetscontroller kommer han att fokusera på arbetsuppgifter som rör avtal, marknadsföring, kvalitets- och ledningssystem samt analys och strategifrågor. Michael är född och uppväxt i Södertälje men bor numera i Stockholm.

Agila stolt sponsor av Mental Health Run

2016-10-08

Lördag den 8e oktober är Agila en av de stolta sponsorerna av årets upplaga av ”Mental Health Run”. Loppet på 5 km, som du springer eller går, syftar till att öka öppenheten och kunskapen kring psykisk ohälsa. Klockan 13:00 går starten vid Sjöhistoriska Muséet ute på Djurgården och genom loppet vill arrangörerna motverka fördomar och göra psykisk ohälsa mindre skamligt att prata om.

Ett av Mental Health Runs ledord är att alla ska kunna delta oavsett bakgrund, ekonomiska förutsättningar, sjukdom eller motionsvana. Detta speglas i avgifterna och tidtagning är helt frivilligt. Förutom klasserna ”kvinna” och ”man” finns även ”annan könstillhörighet”. Vi hoppas på strålande sol och många deltagare i loppet!

Ny kollega till vår sjuksköterskebemanning

2016-09-28

Nu välkomnar vi Petra Sunne till sjuksköterskebemanningen där hon kommer att arbeta som teamadministratör. Petra har studerat kommunikativt ledarskap vid Örebro universitet och hon arbetade senast som konsult på ett uppdrag som anbudskoordinator på Menigo. Hon kommer att vara teamet behjälplig med olika administrativa uppgifter. Bland annat kommer hon att ordna med boende och resor till våra sjuksköterskor som arbetar på annan ort ute i landet, så allt fungerar på bästa möjliga sätt!

Tre nya konsultchefer till socionombemanningen

2016-09-12

Agilas socionombemanning fortsätter att växa och förstärker vårt kontor i Stockholm med ytterligare konsultchefer.

Carl-Johan Ingelström, ursprungligen från Göteborg, har närmast studerat ekonomi på högskolan. Andreas Ånäs är uppvuxen i Stockholm, har mångårig erfarenhet som konsult och kommer närmast från ett stort bolag inom telekombranschen. Robin Willgert, med rötter i Linköping, har tidigare arbetat som projektansvarig inom kvalitativ mötesbokning. Vi hälsar dessa tre varmt välkomna till Agila.

Ny konsultchef till läkarbemanningen

2016-08-23

Vi välkomnar Lina-Marie Sundgren som ny konsultchef till vår läkarbemanning. Lina-Marie, som är utbildad beteendevetare, är uppvuxen i Stockholm och kommer närmast från en tjänst som HR-specialist.

Läkarbemanningen förstärker ytterligare

2016-06-20

Vi hälsar Julia Öhrn Thorsell välkommen till Agila som ny konsultchef. Julia har tidigare erfarenhet av vårdbemanning och arbetar även som instruktör inom bland annat Piloxing.

Välkommen Maxine

2016-06-09

Agilas läkarbemanning utökas och vi hälsar Maxine Santos-Brewster välkommen som ny konsultchef. Maxine kommer närmast från Manpower och ProVoice telemarketing.

Ny medarbetare till sjuksköterskebemanningen

2016-05-04

Vi hälsar Jill Ericson välkommen som konsultchef till sjuksköterskebemanningen. Jill kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef i en assistansverksamhet.

Nytt ramavtal

2016-05-04

Agila Nurse har, efter upphandling, fått fortsatt förtroende att leverera allmänsjuksköterskor samt allmänsjuksköterskor med specialistfunktion till Region Halland. Avtalets giltighetstid är 2016-05-01 - 2018-04-30 med option på förlängning om två år. Agila är glada för det fortsatta förtroendet och ser fram emot att utveckla samarbetet ytterligare.

Nytt avtal för sjuksköterskebemanningen

2016-05-02

Agila har idag tecknat ramavtal med Helsingborgs stad avseende bemanning av legitimerade sjuksköterskor. Avtalet är giltigt till och med 2018-02-28 med möjlighet till två års förlängning.

Socionombemanningen växer

2016-05-02

Vi hälsar Dilay Aksak varmt välkommen som konsultchef till socionombemanningen. Dilay kommer senast från en tjänst som behandlare inom psykiatri och har även lång erfarenhet av försäljning och kundmottagning.

Agila förstärker

2016-04-26

Sedan namnbytet och flytten till nya lokaler har Agila förstärkts ytterligare. Läkarbemanningen har förstärkts med konsultchefen Louise Lindgren och Jenny Thor är tillbaka på sjuksköterskebemanningen efter sin föräldraledighet. Varmt välkomna!

Agila växer och utökar med kontor i Malmö

2016-03-09

Agila fortsätter sin expansion och öppnar kontor i Malmö.

”Vi ser en stor tillväxtpotential i Skåneregionen. Vi har nyligen kommit med i flera upphandlingar i Skåne och därför är det naturligt för oss att öppna kontor Malmö” säger David Prybil, Sverigechef på Agila. ”Genom att finnas på plats kommer vi närmare våra kunder och konsulter och kan ge dem ännu bättre service”, säger Helene Casselbrant, Marknadsutvecklare på Agila och ansvarig på Malmökontoret. Det nya kontoret ligger på Baltzarsgatan 18 i Malmö, välkommen förbi!

Läs vår pressrelease här

Nytt namn och nya lokaler – Agila bjuder in till välkomstmingel!

2016-02-04

Med anledning av att Vårdassistans från och med januari 2016 har bytt namn till Agila, samt att vi flyttat in i nya lokaler vill vi bjuda in våra läkar-, sjuksköterske- och socionomkonsulter till en kväll med mingel. På plats är våra konsultchefer och vår VD Henrik Ottemo. Vi kommer även att bjuda på dryck och tilltugg.

När? Onsdagen den 10 februari mellan kl 18.00-20.00.
Var? Rosenlundsgatan 13, 5 tr, Stockholm.

Om du vill ta med en kollega får du självklart göra det. Vi önskar din anmälan senast tisdag 9/2, din anmälan gör du genom att skicka ett mail till kontakt@agila.se. Varmt välkommen!

Vårdassistans växer och byter namn till Agila

2016-01-11

Den 11 januari ändrar Vårdassistans sitt varumärke till Agila. Simultant med bytet så lanserar bolaget även en ny webbplats och flyttar in i nya och större lokaler på Rosenlundsgatan i Stockholm.

- "Vi byter namn för att tydligare visa vår identitet för våra kunder och konsulter. Namnet Agila är lätt memorera och att uttala och förknippas med ord som; följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig, vilket stämmer väl överens med våra värderingar. Nu har vi ett starkt varumärke som tydligt visar vilka vi är" säger Nils Horn, en av grundare av Agila.

- "Agila är ett neutralt och internationellt gångbart namn, vilket ligger i linje med våra expansionsplaner. Frågan om varumärkesbyte aktualiserades i samband med förra årets etableringar av läkarbemanning i Norge och socionombemanning i Sverige" säger Henrik Ottemo, VD Agila.

Läs vår pressrelease här

Socionombemanningen utökar

2015-11-10

Vi hälsar Dina Shojaei varmt välkommen som konsultchef på vår socionombemanning. Närmast kommer Dina från en tjänst som företagssäljare med stort fokus på företagshälsa.

Vårdassistans samarbetar med Läkare utan gränser

2015-10-21

Vårdassistans har sedan starten 2008 alltid skänkt delar av företagets överskott till välgörande ändamål. Tidigare har vi berättat om vårt skolprojekt i Rwanda som vi driver tillsammans med Plan.

Inför 2016 har vi valt att även samarbeta med Läkare utan gränser som är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. Organisationen bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Sedan maj 2015 har Läkare utan gränser räddat över 15 000 människor på Medelhavet och idag finns man representerade inom området med tre räddningsfartyg innehållande utrustning och läkemedel. Många som kommer fram i Sydeuropa försöker ta sig vidare via Balkan till Central- och Nordeuropa. Därför har Läkare utan gränser startat flertalet projekt längs med denna rutt. 

Ny VD i Vårdassistans

2015-09-21

Styrelsen för Vårdassistans har utsett Henrik Ottemo till ny VD. Henrik är utbildad civilekonom och har över 15 års erfarenhet från bank- och finansbranschen. Henrik har en bred erfarenhet av att leda grupper med kompetenta medarbetare och av finansiell rådgivning och analys. Henrik har arbetat med kunder både inom bemanningssektorn och också vårdsektorn. Henrik tillträder den 21 september och ersätter nuvarande VD Linus Elghorn, som fortsätter sin karriär utanför bolaget.

Välkommen

2015-08-19

Säger vi till Mattias Lindberg som idag börjar arbeta hos oss som vikarierande affärsområdeschef. Mattias kommer närmast från Astra Zeneca där han både har forskat samt arbetat som chef för en grupp forskare.

Rapport från Rwanda

2015-08-17

För Vårdassistans har samhällsengagemang alltid varit en viktig fråga. Sedan 2013 har vi, bland annat, stöttat Plan Sverige i deras arbete för att bygga och driva förskolor i Rwanda.

I byn Nyaruguru, där förskolorna har byggts, firades " Day of the African child" den 16 juni. Detta är en dag som sedan 1991 hyllar utbildning och utveckling för barn och unga. I år uppmärksammades denna dag genom att barn, föräldrar och ledare från byn samlades och firade tillsammans. Byns borgmästare och andra ledare i distriktet fick en rundvandring i lokalerna och vid ceremonin fick alla barnen, till stor glädje, en varsin ryggsäck och en vattenflaska.

Programansvarig för Plan Rwanda var på plats och tillsammans med borgmästaren pratade de om fördelarna med att låta barnen gå på förskolan istället för att arbeta på fälten med föräldrarna. Många föräldrar var på plats och alla var överens om att det var en mycket lyckad sammankomst.

Vårdassistans samarbete med Plan fortsätter och syftet med detta är att kontinuerligt förbättra barnens förutsättningar till en utbildning.

“One child, one teacher, one book, and one pen can change the world." – Malala Yousafzai

Sjuksköterskebemanningen utökar

2015-06-01

Vi hälsar Agneta Delin varmt välkommen som konsultchef på Sjuksköterskebemanningen. Agneta har många års erfarenhet av bemanningsbranschen både som konsultchef och som bemanningssjuksköterska

Två nya konsultchefer till läkarbemanningen

2015-05-08

Vi hälsar Glayol Rouzveh välkomna till Vårdassistans. Glayol kommer senast från en tjänst inom kundtjänst på Handelsbanken.

Nytt avtal för sjuksköterskebemanningen

2015-04-20

Vårdassistans har idag tecknat avtal med Sigtuna kommun avseende bemanning av sjuksköterskor. Avtalet är giltigt till och med 2018-03-31 med möjlighet till ett års förlängning.

Ny medarbetare till läkarbemanningen

2015-04-15

Vi hälsar Mikael Eriksson välkommen som konsultchef till vår läkarbemnanning. Närmast kommer Mikael från en tjänst som säljare på Svenska Nyhetsbrev.

Träffa Vårdassistans på Socionomdagarna 14-15 april

2015-04-09

Sedan en tid tillbaka arbetar Vårdassistans även med bemanning och rekrytering av socionomkonsulter. Vårdassistans finns därför på plats på Socionomdagarna som i år hålls på Stockholmsmässan 14-15 april. Vi kommer att ha representanter från vår verksamhet inom socionombemanning närvarande under båda dagarna för att på bästa sätt kunna svara på frågor och funderingar från intresserade besökare. Utöver vår kompetenta personal kommer vi också att ha en tävling för våra besökare där en iPad mini ligger i potten. Kom förbi vår monter VH06:48 för att höra vad vi kan göra för just dig. Om vill du läsa mer om Socionomdagarna kan du göra det här.

Välkommen Klara

2015-04-09

Idag hälsar vi Klara Blomkvist välkommen som konsultchef till vår läkarbemanning. Klara kommer närmast från en tjänst som marknadsassistent på Akademikerförbundet och har en examen i personalvetenskap.

Nytt avtal för sjuksköterskebemanningen

2015-04-01

Vårdassistans har idag tecknat avtal med Region Jönköping avseende bemanning av sjuksköterskor. Avtalet är giltigt till och med 2017-03-31 med möjlighet till två års förlängning.

Ny konsultchef till sjuksköterskebemanningen

2015-03-23

Vårdassistans fortsätter att växa och idag välkomnar vi Angelica Koskinen som konsultchef till vår sjuksköterskebemanning. Angelica har senast arbetat som enhetschef på ett boende.

Ny konsultchef till läkarbemanningen

2015-03-03

Idag börjar Hozan Akrawi sin tjänst som konsultchef på vår läkarbemanning. Hozan har tidigare arbetat med undervisning samt som hudterapeut.

Nytt avtal inom psykiatri

2015-01-23

Vårdassistans har efter upphandling tecknat avtal med Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom psykiatri. Avtalet startar i januari 2015.

Kontaktuppgifter

Telefon

Växel:
08-410 725 00
Jourtelefon:
08-410 725 00
Ekonomiavdelning:
08-410 725 07
Fax:
08-410 725 25
Norge:
+47 940 52 178

Agila (Huvudkontor)

Rosenlundsgatan 13
118 53 Stockholm

Agila (Norge)

Sandstuvveien 70 F/G
N-0680 OSLO
Norge

Agila (lokalkontor)

Baltzarsgatan 18
211 36 Malmö