Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för psykologer

Psykologkonsult – ett bra val för psykologer

Arbeta som psykologkonsult via Agila

Agila är det självklara valet för dig som vill arbeta som psykologkonsult, vare sig du vill vara anställd eller ta uppdrag via eget bolag. Vi är ett av Nordens ledande bemanningsföretag inom vård och omsorg och har alltid goda möjligheter att matcha just din kompetens mot spännande uppdrag som psykologkonsult. Vi samarbetar med uppdragsgivare inom både offentlig och privat sektor i hela Sverige, vilket ger dig goda chanser att hitta uppdrag som passar just dig!

Uppdrag för dig som psykologkonsult

Agila samarbetar med regioner, kommuner och privata uppdragsgivare i hela Sverige. Vi bemannar md psykologer inom bland annat inom skola, primärvård, barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, habilitering och behandlingshem. Som psykologkonsult hos Agila har du alltid goda möjligheter att bli matchad mot uppdrag som passar just dig och din kompetens, oavsett om du vill utföra enstaka utredningar eller om du vill arbeta heltid under en längre period. Du väljer!

Psykolog med flexibilitet

Som anställd psykolog hos Agila kan du själv styra över din arbetssituation och arbeta som du vill. Du bestämmer hur mycket du vill jobba, vilken typ av uppdrag du vill ha och var i landet du vill vara. Att vara psykologkonsult hos oss innebär helt enkelt att du kan påverka balansen mellan privatliv och arbetsliv.

Heltid eller deltid

Vi har massor med lediga jobb för psykologer, du kanske vill komplettera din ordinarie tjänst med att utföra några enstaka utredningar eller satsa på att jobba heltid som konsult. Eller vill du kanske arbeta lite mindre för att frigöra mer tid till dina intressen? Oavsett anledning eller önskat upplägg, så skräddarsyr vi ett alternativ med uppdrag som passar just dig som psykologkonsult. Är du utbildad socionom och söker arbete så läs mer under lediga jobb för socionomer.

Dina intressen styr

Tack vare att Agila psykologbemanning samarbetar med så många olika typer av uppdragsgivare har vi goda möjligheter att matcha dig mot uppdrag inom det du vill arbeta med. Du kanske enbart vill arbeta med utredningar och ha möjlighet att utföra en del av arbetet på distans? I så fall kanske något av våra utredningsuppdrag inom psykiatrin eller skolans värld kan vara något för dig. Eller är det terapi, bedömning och behandling som du tycker är intressant? Då kanske du vill ha uppdrag på en vårdcentral, mottagning eller behandlingshem. Vi har uppdrag där du som psykolog arbetar enbart med barn och ungdomar eller enbart med vuxna patienter. Oavsett hur du vill jobba utgår vi alltid från dina förutsättningar och vad som är viktigt för just dig.

Psykologkonsult till neuropsykiatriska utredningar

Vi har många uppdrag där du som psykolog utför neuropsykiatriska utredningar (NPF-utredningar). Vissa uppdrag riktar sig enbart mot barn och ungdomar och innefattar då ofta utredningar av autism, ADHD och intellektuell funktionsnedsättning. Under dessa uppdrag utförs observation och testning på plats hos uppdragsgivaren, men utredning och bedömning kan ofta utföras på valfri plats. Denna typ av uppdrag kanske därför passar dig som vill kunna utföra en del av arbetet hemifrån.

Psykologkonsult till psykologisk behandling

Vi har många uppdrag där du som psykolog utför psykologiska behandlingar av olika slag, bland annat psykoterapi och KBT inom primärvården och psykiatrin. Denna typ av uppdrag kanske passar dig som tycker om patientkontakt och att samarbeta med ett team av kollegor.

Uppdrag som psykoterapeut

Är du legitimerad psykolog och har vidareutbildat dig till psykoterapeut? Agila samarbetar med många uppdragsgivare inom barn- och vuxenpsykiatrin och primärvården där du som legitimerad psykoterapeut kan arbeta med behandling och terapi för individer, familjer eller grupper.

Handledning för psykologer

Vi har uppdrag för dig som är psykolog och vill arbeta med handledning. Bland annat uppdrag där du handleder personal inom till exempel primärvården, psykiatrin eller socialtjänsten, men även utbildningshandledning där du handleder PTP-psykologer.

Du jobbar – vi ordnar allt annat!

Som psykologkonsult hos oss kan du fokusera på det du är allra bästa på, resten sköter vi. Du har en personlig kontakt hos Agila som hjälper dig med allt som rör ditt uppdrag, så att du ska kunna fokusera på ditt arbete. Behöver du boende under ditt uppdrag så ordnar vi det till dig, behöver du resa till ditt uppdrag så ordnar vi även det. Det är lätt att arbeta som psykologkonsult hos Agila!

Personlig kontaktperson för psykologer

Redan vid din första kontakt med oss på Agila får du en personlig kontaktperson som kan svara på alla frågor du kan tänkas ha. Din kontaktperson håller sedan en tät dialog med dig för att ni ska lära känna varandra. Vi vill erbjuda uppdrag som passar just dig och för att kunna skräddarsy ett upplägg tycker vi att det är viktigt att du och din personliga kontaktperson lär känna varandra. Din kontaktperson ser till att du har all information du behöver inför ditt uppdrag som psykologkonsult.

Vi är väl medvetna om vad trivseln innebär för arbetsprestationen och som en engagerad arbetsgivare tar vi alltid ansvar för att våra psykologkonsulter har en god arbetssituation när de arbetar för oss. Din kontaktperson håller kontinuerlig kontakt med dig under dina uppdrag och ser till att allt fungerar och att du trivs bra. Är det något du behöver hjälp med under uppdraget finns denna person alltid nära tillhands.

Anställd eller eget bolag – du väljer!

Du väljer själv om du vill arbeta som anställd hos Agila eller fakturera oss med eget bolag som psykologkonsult när du tar uppdrag via oss. Oavsett vad du väljer är fördelarna med att arbeta som psykologkonsult många. Om du funderar på att starta eget bolag så hjälper Agilas samarbetspartner och fullservicebyrå dig gärna med att komma i gång med allt till en låg kostnad. Kontakta oss för mer information om detta.

Lön och villkor som psykologkonsult

Hos Agila har du alltid en hög och konkurrenskraftig ersättning, oavsett om du väljer att arbeta som anställd hos oss eller om du fakturerar oss med eget bolag. Som anställd hos Agila har du samma trygghet som vid anställning direkt hos vårdgivare. Självklart ingår försäkringar för dig som anställd hos oss. Som anställd betalas din lön ut två gånger per månad och som fakturerande psykologkonsult hanteras fakturor snabbt. Läs mer om lön för dig som psykologkonsult här.

Kompetensutveckling för psykologer

Som psykologkonsult hos Agila har du möjlighet att prova på massvis av olika typer av uppdrag. Vill du bredda din kompetens är arbetsformen därför en ypperlig möjlighet för just det. Kanske hittar du det du brinner allra mest för genom att prova på olika uppdrag hos oss.

Agila samarbetar med många uppdragsgivare i hela landet, vilket även skapar möjligheter för dig som vill upptäcka nya miljöer och arbetsplatser. Tack vare möjligheten att kontinuerligt ta nya uppdrag kan du utöka både ditt CV och ditt nätverk. Psykologer som arbetar kontinuerligt för Agila erbjuds dessutom fortbildning i form av kurser eller utbildningar.

Varför välja Agila när du ska arbeta som psykologkonsult?

Det finns många anledningar till att välja att arbeta som psykolog hos Agila. Något som våra konsulter ofta berättar är att de kan styra över sin tid mer när de arbetar för oss. Att kunna påverka balansen mellan privatliv och arbetsliv är något som många uppskattar och som psykologkonsult hos Agila styr du helt och hållet över din arbetssituation. Ersättningen är givetvis även något som påverkar valet att bli psykologkonsult.

 • Frihet och flexibilitet
 • Du väljer själv vilka uppdrag du vill ha och kan styra hur mycket du vill jobba. Balansen mellan arbetsliv och privatliv har aldrig varit lättare!
 • Stort utbud av uppdrag
 • Agila är ett av Nordens ledande bemanningsföretag inom vård och omsorg och samarbetar med väldigt många uppdragsgivare i hela Sverige. Det gör att våra möjligheter att hitta passande uppdrag till dig är mycket goda.
 • Personlig kontakt som vet hur du vill ha det
 • Din personliga kontaktperson lär känna dig för att kunna erbjuda dig den service du förtjänar. Kontaktpersonen hjälper dig alltid med allt som rör dina uppdrag och kan skräddarsy upplägg som passar just dig.
 • Hög lön och ersättning
 • Vi erbjuder alltid konkurrenskraftig ersättning och lön på våra uppdrag! Här kan du läsa mer om löner för psykolog.
 • Utveckling – testa på nya uppdrag och bredda din kompetens
 • Många uppdrag = många utvecklingsmöjligheter. Som psykologkonsult utvecklas du både personligt och professionellt.
 • Fortbildning – kurser och utbildningar
 • Agila erbjuder kurser och utbildningar till de konsulter som arbetar kontinuerligt för oss.

Mer tid till kliniskt arbete

Som bemanningspsykolog kan du fokusera mer på det kliniska arbetet, eftersom du som konsult sällan är lika involverade i uppdragsgivarens organisation som den fast anställda personalen. Du har därför sällan lika många möten och behöver inte ägna onödig tid på administration, utan kan lägga mer av din arbetstid till det kliniska arbetet.

Uppskattning för ditt arbete som psykolog

När du arbetar som psykolog hos Agila psykologbemanning får du uppskattning för din insats. Som psykologkonsult kommer du ofta till verksamheter som behöver dina insatser omedelbart, vilket innebär att du verkligen kan göra nytta direkt. Du kan fokusera på det kliniska arbetet och lägga tid på det du är bäst på. Dina insatser är därför ofta mycket uppskattade.

Hitta ditt drömuppdrag!

Håll dig uppdaterad kring våra aktuella uppdrag genom att logga in på Mina Sidor. Hittar du ett uppdrag som intresserar dig kan du visa intresse för det uppdraget, kontaktar din personliga kontaktperson dig direkt. På Mina Sidor kan du även fylla i vilken period du vill ha uppdrag under samt tidrapportera när du är ute på uppdrag. Skicka in en intresseanmälan till oss så skapar vi ett konto till dig.

Hur går det till att bli psykologkonsult?

1. Skicka in din intresseanmälan på vår hemsida, så kontaktar vi dig direkt. Vill du hellre ringa oss hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar med psykologer här.

2. I vår första kontakt stämmer vi av vilken erfarenhet du har, vad du vill arbeta med, hur mycket du vill arbeta och om du har några specifika önskemål kring ditt arbete.

3. Sedan genomgår du Agilas behörighets- och kompetenskontroll, där vi bland annat kontrollerar dina uppgifter hos Socialstyrelsen och IVO, tar dina referenser och går igenom ditt CV.

4. Nu kan du börja välja bland våra uppdrag, antingen genom att prata med din personliga kontaktperson på Agila eller genom att själv söka efter uppdragen på Mina Sidor. När du har hittat ett intressant uppdrag får du all information du behöver veta om uppdraget och din kontaktperson ordnar allt det praktiska runt omkring ditt uppdrag. Sedan är det bara att börja jobba!

5. Under ditt uppdrag finns din personliga kontaktperson på Agila alltid nära tillhands och följer upp så att du trivs. Du tidrapporterar på Mina Sidor och får löneutbetalning två gånger per månad.


Vanliga frågor om att arbeta som psykologkonsult/psykolog

Vad gör en psykologkonsult?

Vad innebär det att arbeta som psykologkonsult?

Vad finns det för fördelar med att jobba som psykologkonsult?

Varför ska jag välja att arbeta som psykolog hos Agila?

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Psykologuppdrag via Agila!