Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för sjuksköterskor

Vanliga frågor som uppstår för bemanningssjuksköterskor

Nedan finner du vanligt förekommande frågor samt svar. Tveka inte med att kontakta oss om du inte finner svaret på din fråga.

Vad har man för lön som sjuksköterska som arbetar inom bemanning?

Lönen som stafettsjuksköterska varierar precis som lönerna varierar mellan olika fasta anställningar som sjuksköterska. Framförallt är det utbildningsnivån som avgör lönenivån men uppdragets omfattning, längd och geografiska placering spelar också in. Kontakta oss för specifika exempel som gäller för just din utbildningsnivå. Via länken kan ni läsa mer om löner till sjuksköterskor som arbetar för Agila. Om du istället är intresserad av arbete i Norge så kan du läsa mer här om lön för bemaningssjuksköterskor i Norge.

Hur ofta betalar ni ut lön till stafettsjuksköterskor?

Vi har löneutbetalningar två gånger i månaden till anställda sjuksköterskor.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för hyrsjuksköterskor?

De hyrsjuksköterskor som arbetar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt utbildningsprogram där sjuksköterskans önskemål och behov ligger till grund för utformningen. Är din verksamhet intresserad av att hyra sjuksköterskor så läs gärna vidare här eller slå oss en signal direkt.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Verksamheten har dock inte förändrats utan har sedan starten varit vårdbemanning. Exempelvis arbetar vi med både uthyrning av sjuksköterskor, konsultläkare, socionomer, terapeuter och vi kan även erbjuda våra uppdragsgivare att hyra psykologer via oss på Agila.

Inom vilka specialistkompetenser har ni uppdrag för bemanningssjuksköterskor?

Vi erbjuder uppdrag inom samtliga specialistkompetenser och är extra duktiga på barnmorskor, allmänmedicin, psykiatri, radiologi, oftalmologi, kardiologi och internmedicin.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en kollega som kan berätta om hur det är att arbeta som bemanningssjuksköterska men även om Agila som arbetsgivare, är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar.

Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga för resurssjuksköterskor?

När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in som sjuksköterska och söka bemanningsuppdrag i vår aktuella databas. Här presenteras de uppdrag som vi vid varje givet tillfälle kan erbjuda våra resurssjuksköterskor. När vi får in en förfrågan från en av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa bemannas direkt, innan de hunnit publiceras på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en tät dialog med din personliga kontaktperson så att denna är uppdaterad om vilka önskemål du har på kommande uppdrag för sjuksköterskor inom bemanning.

Vad kräver ni för dokumentation för att ta uppdrag hos er?

Innan du bokas ut på uppdrag behöver vi få in följande:
  • Namn och kontaktuppgifter till tre referenser
  • Kopia på giltig legitimation
  • Kopia på sjuksköterskeexamen
  • Kopia på eventuellt specialistbevis
  • I vissa fall utdrag ur belastningsregistret

Varför ska man välja att arbeta som sjuksköterska inom bemanning?

När vi gjort undersökningar bland våra anställda sjuksköterskor har vi ställt just denna fråga. Det visar sig att det som lockar mest är flexibiliteten och friheten att kunna styra sina arbetstider själv och samtidigt få ner den administrativa bördan och arbeta mer kliniskt. Även den högre ersättningen, uppskattning från arbetsgivaren och varierande arbetsuppgifter, står högt på listan. Vi erbjuder uppdrag inom flera olika kompetenser, exempelvis har vi massor av uppdrag för både sjuksköterskor resursläkare, socionomer, terapeuter och psykologer.

Varför ska man välja att arbeta som resurssjuksköterska genom Agila?

Vi är sjuksköterskebemanningsföretaget som anstränger oss lite mer än alla andra. Vi ger alltid våra uppdragsgivare och anställda ”det där lilla extra”. Vi nöjer oss inte med att du som anställd bemanningssjuksköterska är nöjd utan vi vill mer än så, vi vill vara det självklara valet för dig som hyrsjuksköterska och vår strävan mot detta mål gör en stor skillnad!

Hur kontrollerar ni de sjuksköterskor som arbetar för er?

Inför uppdrag kontrollerar vi alltid aktuell sjuksköterska, som är aktuell för bemanning, gentemot socialstyrelsen, mot HSANs register, tar in kopia på sjuksköterskelegitimation och godkänd ID-handling. Vi kontaktar också alltid tre referenser.

Arbetar ni med sjuksköterskestudenter?

I dagsläget erbjuder vi inga bemanningsuppdrag till sjuksköterskestudenter.

Hur långa är de uppdrag ni erbjuder?

Längden på uppdrag som hyrsjuksköterska varierar. Vi kan erbjuda allt från enstaka pass till uppdrag som sträcker sig i flera år.

Ordnar jag själv med resor och boende om jag tar uppdrag på annan ort?

Vi hjälper alltid till att hitta bästa möjliga resa och boende i de fall du som konsultsjuksköterska ska arbeta på annan ort.

Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?

Bakgrunden till namnbytet är bland annat att möjliggöra en geografisk expansion under samma bolagsnamn. Exempelvis erbjuder vi arbete för både dig som vill arbeta som läkare i Norge eller dig som vill arbeta som sjuksköterska i Norge. Namnet Agila är dessutom lätt att uttala och förknippas med ord som; följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig, vilket stämmer väldigt väl överens med våra värderingar.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Uppdrag i Norge

Vi arbetar aktivt med att vara marknadens bästa arbetsgivare genom att erbjuda högsta möjliga service och spännande uppdrag som passar våra stafettsjuksköterskors önskemål.