Bemanningsföretag för sjuksköterskor - FAQ

Nedan finner du svar på några av de vanligast förekommande frågorna som vi som bemanningsföretag för sjuksköterskor och annan vårdpersonal får. Tveka inte med att kontakta oss om du inte finner svaret på din fråga!

Vad kostar bemanning av sjuksköterskor via Agila?

Priserna för att hyra en sjuksköterska varierar beroende på utbildningsnivå, geografisk placering av er verksamhet samt vilken kompetens det gäller. Hör av er direkt till oss så lämnar vi ett konkret avtalsförslag för bemanning av sjuksköterskor. Här kan du som sjuksköterska läsa mer om lön sjuksköterska

Är ni upphandlade som bemanningsföretag för sjuksköterskor?

Agila är upphandlade och har ramavtal gällande sjuksköterskebemanning i de flesta av Sveriges 21 regioner. Utöver dessa ramavtal har vi ett stort antal avtal med privata uppdragsgivare. Önskar er verksamhet att hyra psykologer läs gärna vidare här.

Vilka specialistkompetenser erbjuder ni som bemananningsföretag av sjuksköterskor?

Vi bemannar kontinuerligt med samtliga specialistkompetenser samt med legitimerade sjuksköterskor. Här kan du som sjuksköterska läsa mer om lediga jobb sjuksköterskor

Kan ni ge exempel på vilken typ av sjuksköterskor ni som bemanningsföretag kan förse oss med?

Javisst! I princip kan vi tillgodose era behov oavsett vilken typ av sjuksköterska ni behöver. Till exempel har vi operationssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, barnsjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor och röntgensjuksköterskor.

Hur kvalitetssäkrar ni de sjuksköterskor ni bemannar med?

Inför uppdrag har vi alltid minst två personliga intervjuer med aktuell sjuksköterska. Utöver detta kontrollerar vi aktuell sjuksköterska gentemot socialstyrelsen och eventuella anmälningar hos IVO. Vi tar också in en kopia på sjuksköterskelegitimation och godkänd ID-handling. Vi kontaktar alltid minst tre relevanta referenser vilka intervjuas ingående. Kontrollerna gentemot socialstyrelsen och IVO görs sedan löpande under bemanningen.

Utför ni någon kontroll och kvalitetssäkring även på ett bredare plan?

Ja. Agila har ett medicinskt råd som jobbar med att löpande kontrollera kvaliteten på de tjänster som vi erbjuder. Det gör att ni som kund alltid kan förvänta er en jämn och hög nivå på det arbete som våra sjuksköterskor utför.

Är ni som bemanningsföretag för sjuksköterskor rikstäckande?

Ja! Vi bemannar med sjuksköterskor i hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Går det alltid att få tag på sjuksköterskor?

Som bemanningsföretag inom bemanning av sjuksköterskor har vi ofta en mycket god tillgång på bra sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Givetvis kan det uppstå situationer då efterfrågan överstiger utbudet, men generellt sett brukar vi kunna svara mot den efterfrågan som uppstår inom vården.

Vi har en verksamhet som inte ligger i Sverige, kan ni hjälpa oss med vår bemanning av sjuksköterskor ändå?

Ja! Vi bemannar ofta med sjuksköterskor i de andra nordiska länderna. En stor del av vår personalstyrka är även intresserad av att söka sig utanför Norden.

Kan ni som bemanningsföretag för sjuksköterskor hjälpa till med bemanning i hela Norge?

Ja. Förutom att vi täcker i princip hela den svenska sjukvårdssektorn har vi även full täckning med bemanningssjuksköterskor i Norge – från söder till norr. Agila förser både privat och offentlig sjukvård med mycket kvalificerade sjuksköterskor i Norge.

Vad har ni för kvalitetsledningssystem?

Agila har ett egenutvecklat kvalitetsledningssystem som certifierats enligt ISO 9001.

Är ni miljöcertifierade?

Ja vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans och 2016 bytte vi namn till Agila. Verksamhetens huvudfokus är densamma sedan starten, nämligen vårdbemanning.

Är Agila endast ett bemanningsföretag för sjuksköterskor?

Nej, utöver sjuksköterskebemanning erbjuder vi bland annat socionombemanning, läkarbemanning, lärarbemanning och psykologbemanning. VI är också ett bemanningsföretag för arbetsterapeuter samt ett bemanningsföretag för fysioterapeuter

Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?

Bakgrunden till namnbytet var bland annat att möjliggöra en geografisk expansion under samma bolagsnamn. Namnet Agila är dessutom lätt att uttala och förknippas med ord som följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig. Det stämmer väldigt väl överens med våra värderingar.

Varför ska vi välja Agila som ett bemanningsföretag för sjuksköterskor?

En av fördelarna med att välja Agila är att vi kan förse er med sjuksköterskor på ett snabbt och enkelt sätt – oavsett om ni behöver tillfällig förstärkning eller är i behov av fast rekrytering. För oss finns inget som heter ”det får duga” utan vi strävar alltid efter att leverera mer och bättre inom allt. Vi finns över hela landet, har bred kompetens och lång erfarenhet.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Prata gärna med en branschkollega som kan berätta om hur det är att hyra in en stafettsjuksköterska från Agila. Det är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar. Hör av er till oss för kontaktuppgifter till relevanta referenser.

Hur gör vi för att få tag på en sjuksköterska?

Det enklaste är om ni tar en kontakt med oss genom att fylla i formuläret på denna sida så kontaktar vi er. Ni får också gärna slå oss en signal på 08-410 725 00 eller maila på kontakt@agila.se

Nyfiken på vad vi kan göra för din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.