Arbeta som sjuksköterska i Norge FAQ

Nedan finner du vanligt förekommande frågor samt svar. Tveka inte med att kontakta oss om du inte finner svaret på din fråga.

Vad har man för lön som sjuksköterska i Norge?

Agila tillämpar individuell lönesättning. Lönen som sjuksköterska i Norge varierar precis som lönerna varierar mellan olika fasta anställningar. Framförallt är det utbildningsnivån som avgör lönenivån men även uppdragets omfattning, längd och geografiska placering spelar in. Kontakta oss för specifika exempel som gäller för just din utbildningsnivå.

Hur betalar ni ut era löner?

Våra sjuksköterskor har sin anställning i vårt svenska företag Agila Nurse AB vilket ifrån lönen utbetalas. Löneutbetalningar sker två gånger i månaden, den 10:e samt 23:e.Läs mer om lön för bemaningssjuksköterskor i Norge

Var betalas skatten?

Då arbetet utförs i Norge är det även där du betalar din skatt. Detta innebär att du som inte arbetat där tidigare går in på en låg skattenivå, denna nivå stiger i takt med att din totala inkomst i Norge ökar.

Hur fungerar det med semesterersättning när man tar uppdrag som sjuksköterska i Norge?

Feriepengar som det heter i Norge utbetalas i juni varje år. Denna del av ersättningen läggs på din ordinarie ersättning med 12%.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för sjuksköterskor i Norge?

De sjuksköterskor i Norge som jobbar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt utbildningsprogram där sjuksköterskans önskemål och behov ligger till grund för utformningen.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Verksamheten har dock inte förändrats utan har sedan starten varit bemanning.

Inom vilka kompetenser har ni arbete för sjuksköterskor i Norge?

Agila erbjuder uppdrag inom samtliga kompetenser, både för dig som är legitimerad sjuksköterska och för dig med specialistutbildning. Läs mer om våra lediga jobb för sjuksköterskor i Norge. Läs vidare här för mer information om att arbeta som läkare i Norge

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en kollega som kan berätta om hur det är att arbeta som sjuksköterska i Norge men även om Agila som arbetsgivare, är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar.

Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga för sjuksköterskor i Norge?

När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in som sjuksköterska och söka uppdrag i vår aktuella databas. Här presenteras våra uppdrag som vid varje givet tillfälle kan erbjuda våra sjuksköterskor i Norge. När Agila får in en förfrågan från en av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa bemannas direkt, innan de hunnit publicerats på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en tät dialog med din personliga kontaktperson så att denna är uppdaterad om vilka önskemål du har på kommande uppdrag som sjuksköterska i Norge.

Vad kräver ni för dokumentation för att ta uppdrag hos er?

Innan du bokas ut på uppdrag behövs följande:
  • Namn och kontaktuppgifter till tre referenser
  • Hälsokontroll för MRSA och tuberkulos
  • Bevis för genomförd HLR/ avancerad HLR utbildning
  • CV
  • Kopia på giltig legitimation
  • ID handling
  • Kopia på eventuellt specialistbevis
  • I vissa fall utdrag ur belastningsregistret

Varför ska man välja att arbeta som sjuksköterska i Norge?

När Agila har gjort undersökningar bland våra anställda sjuksköterskor har just denna fråga ställts. Det visar sig att det som lockar mest är flexibiliteten och friheten att kunna styra sina arbetstider själv och samtidigt få ner den administrativa bördan och arbeta mer kliniskt. Även den högre ersättningen, uppskattning från arbetsgivaren och varierande arbetsuppgifter, står högt på listan.

Varför ska man välja att arbeta som bemanningssjuksköterska i Norge genom Agila?

Agila är företaget som anstränger sig lite mer än alla andra och tar alltid ett steg till för våra uppdragsgivare och anställda. På Agila nöjer vi oss inte med att du som bemanningssjuksköterska i Norge i Norge är nöjd utan vi vill mer än så, Agila ska vara det självklara valet för dig som bemanningssjuksköterska och vår strävan mot detta mål gör en stor skillnad!

Hur kontrollerar ni de sjuksköterskor som arbetar för er i Norge?

Inför uppdrag kontrolleras alltid den aktuella sjuksköterskan mot Helsetilsynet i Norge, Socialstyrelsen i Sverige, Sundhetstyrelsen i Danmark eller hos tillsynsmyndigheter utanför Skandinavien beroende var du arbetat tidigare.

Arbetar ni med sjuksköterskestudenter i Norge?

I dagsläget erbjuds inga bemanningsuppdrag till sjuksköterskestudenter i Norge.

Hur långa är de uppdrag ni erbjuder?

Längden på uppdrag för sjuksköterskor i Norge varierar. Agila kan erbjuda allt från enstaka pass till uppdrag som sträcker sig i flera år.

Vad behövs för att få arbeta som stafettsjuksköterska i Norge?

Agila hjälper dig med allt som rör ditt uppdrag. Såväl det administrativa som det praktiska, detta för att du som stafettsjuksköterska i Norge ska kunna koncentrera dig ditt uppdrag.

Ordnar jag själv med resor och boende om jag tar uppdrag i Norge?

Agila hjälper alltid till att hitta bästa möjliga resa och boende i de fall du som sjuksköterska ska arbeta i Norge.

Hur fungerar det med språket?

Det norska språket är väldigt likt det svenska varför det är enkelt att göra sig förstådd och själv förstå norskan. De kunder Agila samarbetar med har som krav att våra konsulter behärskar ett skandinaviskt språk, det är alltså inget krav att man skall kunna prata flytande norska.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.