Resurssocionom - De vanligaste frågorna

Nedan svarar vi på några av de vanligaste frågorna som vi får om att jobba som resurssocionom. Tveka inte att höra av dig om du inte hittar svaret på din fråga!

Inom vilka kompetensområden har ni uppdrag för resurssocionomer?

Våra resurssocionomer erbjuds uppdrag inom samtliga arbetsområden som socialtjänsten har. Särskilt bra är vi på att förmedla uppdrag inom individ- och familjeomsorg samt barn- och ungdomsarbete. Agila har även uppdrag för dig med chefserfarenhet och föreståndarkompetens.

Vilken lön kan jag få som resurssocionom genom Agila?

Den lön som du som hyrsocionom får genom Agila är mycket konkurrenskraftig. Vi vill att du ska känna dig nöjd med ditt uppdrag och din ersättning. Precis som vid fasta anställningar varierar lönen för våra socionomer beroende på utbildningsnivå och erfarenhet. Även uppdragets omfattning, geografiska placering och längd påverkar lönenivån. Läs mer om löner till socionomer.

Hur ofta betalar ni ut lön till era resurssocionomer?

Våra anställda resurssocionomer får lön två gånger i månaden. Du har även möjlighet att fakturera via eget bolag om du föredrar det.

Finns det några andra förmåner?

Ja, som anställd resurssocionom erbjuds att teckna ett speciellt pensionssparande via Länsförsäkringar. Dessutom har du möjlighet att skaffa en förmånlig sjukförsäkring som kan täcka upp till 90% av din lön ifall du blir sjukskriven.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för resurssocionomer?

Alla de socionomkonsulter som arbetar löpande för oss blir erbjudna ett individuellt utbildningsprogram. Det är dina behov och önskemål som ligger till grund för hur din kompetensutveckling utformas.

Har ni någon resurssocionom som referens?

Absolut! Vi har många goda referenser. Hör av dig till oss så sätter vi dig gärna i kontakt med en socionomkonsult som kan berätta hur det är att vara på uppdrag med oss och hur vi är som arbetsgivare.

Var ser jag vilka uppdrag ni har tillgängliga?

När du jobbar med Agila kan du alltid logga in på dina personliga sidor. Där kan du lätt söka efter aktuella uppdrag för socionomkonsulter i vår databas och även anmäla din egen tillgänglighet. Tänk på att många uppdrag blir bemannade direkt så det bästa sättet är alltid att kontakta oss direkt så vi vet vilken typ av uppdrag som just du är intresserad av. Läs vidare här kring lediga jobb för socionomer

Vad behöver jag skicka in för att få ett uppdrag som resurssocionom hos Agila?

Innan du börjar jobba som stafettsocionom genom oss behöver vi få inföljande:
  • Tre referenser med namn och kontaktuppgifter
  • CV och personligt brev
  • Kopia på ditt examensbevis
  • Kopia på ID-handling (körkort eller pass)
  • I vissa fall behöver vi utdrag ur belastningsregistret

Vad finns det för anledningar att arbeta som resurssocionom?

När vi frågat våra resurssocionomer om varför de uppskattar att arbeta hos Agila socionombemanning säger de att friheten, flexibiliteten och att själv kunna styra över sitt arbete är viktigt för dem. De uppskattar även att de behöver lägga mindre tid på administration och interna möten. Dessutom bidrar den högre ersättningen, varierande arbetsuppgifter och den uppskattning de får från Agila till att de trivs på jobbet.

Varför ska man välja att arbeta som bemanningssocionom för Agila?

Agila är socionombemanningsbolaget som inte tycker att ”det får duga” duger. Vi anstränger oss mer än andra och ger alltid det lilla extra. Det är något som påverkar både dig som socionomkonsult och våra uppdragsgivare positivt. Det är stimulerande och engagerande att jobba hos Agila och våra resurssocionomer upplever ofta att de känner sig mycket motiverade i sitt jobb.

Hur kontrollerar ni de resurssocionomer som ni anställer?

Vi har erfarna konsultchefer som genomför personliga intervjuer med dig som socionom. Vi kontaktar också alltid tre referenser och kontrollerar med ditt lärosäte.

Arbetar ni med socionomstudenter?

Nej, i dagsläget erbjuder vi inga bemanningsuppdrag till socionomstudenter.

Har ni chefsuppdrag inom socialt arbete?

Självklart! Vi har många exempel på när våra socionomkonsulter med chefserfarenhet fått uppdrag genom oss. Vi är mycket stolta över den samlade kompetens som vi har inom Agila genom våra chefskonsulter.

Hur långt är varje uppdrag som resurssocionom hos Agila?

Längden på uppdragen inom socialt arbete varierar men är oftast mellan 2 och 5 månader.

Ordnar jag själv med resor och boende om jag tar uppdrag som resurssocionom på annan ort?

Nej, vi hjälper alltid till att hitta bästa möjliga resa och boende i de fall du som stafettsocionom ska arbeta på annan ort.

Erbjuder ni uppdrag inom socialt arbete på distans?

Ja det gör vi! Agila arbetar med många uppdragsgivare som välkomnar distansjobb. I första hand handlar det om utredningsarbete inom socialtjänsten. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om vilka uppdrag det kan handla om.

Har ni uppdrag för pensionärer?

Ja, det har vi och vi är mer än glada att få samarbeta med dig som är senior inom socialt arbete. Vi och våra uppdragsgivare vet att kompetensen som finns hos socionomer som arbetat länge i sin yrkesroll är ovärderlig. Är du pensionär och vill bidra med din erfarenhet? Tveka inte att kontakta oss idag!

Erbjuder ni handledning till era resurssocionomer?

Ja absolut. Dels får du som resurssocionom alltid en personlig kontaktperson på Agila. Ni har en tät kontakt under resans gång vilket många av våra anställda upplever som ett ovärderligt stöd. Dessutom erbjuder vi handledning i form av samtal och rådgivning med vårt kompetensråd.

När grundades Agila?

Agila grundades 2008 men hette då Vårdassistans. Sedan 2016 heter vi i stället Agila. Själva verksamheten är dock densamma sedan start, nämligen vårdbemanning– och sedan 2015 även socionombemanning. Förutom socionombemanning arbetar vi med bland annat läkarbemanning. sjuksköterskebemanning och terapeutbemanning.

Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?

Vi valde att byta namn från Vårdassistans till Agila för att kunna expandera geografiskt under samma företagsnamn. Dessutom är det lätt att uttala Agila. Namnet för tankarna till ord som anpassningsbar, följsam, rörlig och lyhörd, något som passar bra ihop med våra värderingar.

Nyfiken på vad vi kan göra för din verksamhet? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.