Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för socionomer

Resurssocionom - vanliga frågor

Nedan finner du vanligt förekommande frågor samt svar. Tveka inte med att kontakta oss om du inte finner svaret på din fråga.

Vad erbjuder ni för kompetensutveckling för resurssocionomer?

De socionomkonsulter som arbetar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt utbildningsprogram där socionomens önskemål och behov ligger till grund för utformningen.

Hur länge har Agila funnits på marknaden?

Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans. 2016 bytte vi namn till Agila. Verksamheten har dock inte förändrats utan har sedan starten varit vårdbemanning. Idag arbetar vi även med att hyra ut sjuksköterskor, lärare och terapeuter samt arbetar med socionombemanning. Vi är även specialiserade på psykologbemanning för de uppdragsgivare som önskar hyra psykologer .

Hur ofta betalar ni ut lön till resurssocionomer?

Vi har löneutbetalningar två gånger i månaden till våra anställda resurssocionomer.

Inom vilka kompetenser har ni uppdrag för resurssocionomer?

Vi erbjuder uppdrag inom samtliga områden i socialtjänsten, men är extra duktiga inom individ- och familjeomsorg samt barn- och ungdomsarbete. Vi har även uppdrag för dig med föreståndarkompetens och chefserfarenhet.

Vad har man för lön som resurssocionomer?

Lönen som hyrsocionom varierar precis som lönerna varierar för socionomer mellan olika fasta anställningar. Framförallt är det utbildningsnivån som avgör lönenivån men uppdragets omfattning, längd och geografiska placering spelar också in. Kontakta oss för specifika exempel som gäller för just din utbildningsnivå. Via länken kan du läsa mer om löner till socionomer som arbetar för Agila.

Kan ni lämna referenser?

Absolut! Att prata med en kollega som kan berätta om hur det är att arbeta som socionomkonsult men även om Agila som arbetsgivare, är ett mycket bra sätt att förstå branschen samt hur vi arbetar.

Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga?

När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in och söka i vår aktuella databas. Här presenteras de uppdrag som vi vid varje givet tillfälle kan erbjuda våra socionomkonsulter. När vi får in en förfrågan från en av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa bemannas direkt, innan de hunnit publiceras på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en tät dialog med din personliga kontaktperson så att denna är uppdaterad om vilka önskemål du har på kommande uppdrag.

Vad kräver ni för dokumentation mm för att ta uppdrag hos er?

Innan du bokas på uppdrag som stafettsocionom i behöver vi få in följande:
  • Namn och kontaktuppgifter till tre referenser
  • CV och personligt brev
  • Kopia på examensbevis
  • Kopia på ID-handling (körkort eller pass)
  • I vissa fall utdrag ur belastningsregistret

Varför ska man välja att arbeta som resurssocionom?

När vi gjort undersökningar bland våra resurssocionomer har vi ställt just denna fråga. Det visar sig att det som lockar flest att arbeta som socionom via socionombemanning är flexibiliteten och friheten att kunna styra sitt arbete själv och då även få minskad tid i interna möten och administration. Även den högre ersättningen, uppskattning från arbetsgivaren och varierande arbetsuppgifter står högt på listan.

Varför ska man välja att arbeta som bemanningssocionom för Agila?

Vi är bemanningsföretaget för socionomer som anstränger oss lite mer än alla andra. Vi ger alltid våra uppdragsgivare och anställda ”det där lilla extra”. Vi nöjer oss inte med att du som anställd socionomkonsult är nöjd utan vi vill mer än så. Vi vill vara det självklara valet för dig som hyrsocionom och vår strävan mot detta gör en stor skillnad!

Hur kontrollerar ni de socionomer som arbetar för er?

Våra erfarna konsultchefer genomför alltid personliga intervjuer med dig som socionom. Inför uppdrag kontrollerar vi alltid aktuell socionom gentemot lärosäten. Vi kontaktar också alltid tre referenser.

Arbetar ni med socionomstudenter?

I dagsläget erbjuder vi inga bemanningsuppdrag till socionomstudenter.

Har ni chefsuppdrag inom socialt arbete?

Självklart! Vi har samarbete med flera uppdragsgivare där våra socionomkonsulter med chefserfarenhet har tagit uppdrag. Vi är väldigt stolta över den samlade kompetens som vi har i våra chefskonsulter.

Hur långa är de uppdrag ni erbjuder?

Längden på uppdragen inom socialt arbete varierar men är oftast 2-5 månader.

Ordnar jag själv med resor och boende om jag tar uppdrag på annan ort?

Vi hjälper alltid till att hitta bästa möjliga resa och boende i de fall du som stafettsocionom ska arbeta på annan ort.

Erbjuder ni distansuppdrag inom socialt arbete?

Ja! Vi arbetar med många uppdragsgivare där detta är ett önskat och erbjudet arbetssätt. Det rör främst utredningsarbete inom socialtjänsten. Kontakta oss för en mer specifik redogörelse om vilka uppdrag som det kan handla om.

Har ni uppdrag för pensionärer?

Det har vi och är mer än glada för att få samarbeta med dig som är senior inom socialt arbete. Vi och våra uppdragsgivare vet att kompetensen som finns hos socionomer som arbetat länge i sin yrkesroll är ovärderlig. Du som är pensionär och vill bidra med din erfarenhet, tveka inte att kontakta oss idag!

Erbjuder ni handledning till era resurssocionomer?

Vi erbjuder handledning i form av samtal och rådgivning med vårt kompetensråd.

Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?

Bakgrunden till namnbytet är bland annat att möjliggöra en geografisk expansion under samma bolagsnamn. Namnet Agila är dessutom lätt att uttala och förknippas med ord som; följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig, vilket stämmer väldigt väl överens med våra värderingar.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.