Vanliga frågor om att arbeta som arbetsterapeut/fysioterapeut

Många av de frågor och funderingar vi får är återkommande. Nedan finner du några av de vanligaste frågorna samt våra svar på dessa. Om det fortfarande är saker du funderar påär det bara att ringa oss direkt! Tydlighet och förståelse är något vi brinner för!

Vad för typ av kompetensutveckling erbjuder ni arbetsterapeuter & fysioterapeuter?
De arbetsterapeuter & fysioterapeuter som arbetar kontinuerligt för oss erbjuds ett individuellt anpassat utbud av t ex kurser, föreläsningar eller facklitteratur. Det är i grunden våra arbetsterapeuters & fysioterapeuters behov och önskemål som avgör vilken kompetensutveckling som är aktuell.
Hur länge har Agila funnits på marknaden?
Agila startade sin verksamhet 2008 under namnet Vårdassistans, 2016 bytte vi namn till Agila. Agila grundades med syftet att hjälpa samhället. Vi gör det genom att hitta och placera kompetens där den behövs som mest. För det tjänar alla på. Syftet är fortfarande fast förankrad i företaget. Idag arbetar Agila med läkare, sjuksköterskor, socionomer, lärare och arbetsterapeuter/fysioterapeuter.
Hur ofta betalar ni ut lön till arbetsterapeuter & fysioterapeuter?
Arbetsterapeuter & fysioterapeuter som är anställda av Agila får lön två gånger i månaden.
Inom vilka områden har ni arbete för arbetsterapeuter & fysioterapeuter?
Vi erbjuder arbete inom kommunal hemsjukvård, rehab, äldre- och handikappomsorg, primärvårdsrehab i både regional och privat drift. Vi har även uppdrag inom exempelvis rehab och habilitering i slutenvården.
Kan ni lämna referenser?
Självklart! Vi brukar faktiskt föreslå just det, att de som är nya för oss samtalar med någon av våra aktivt arbetande arbetsterapeuter & fysioterapeuter. Det ger alltid en bredare och djupare förståelse att prata med någon som har erfarenhet.
Hur kan jag se vilka uppdrag ni har tillgängliga?
När du har ett konto på vår hemsida kan du enkelt logga in och söka i vår aktuella databas, här presenteras lediga jobb för dig som arbetsterapeut / fysioterapeut. När vi får in en förfrågan från någon av våra uppdragsgivare är det dock vanligt att dessa tillsätts direkt, innan de hunnit publiceras på hemsidan. Det är därför alltid bäst att ha en nära dialog med din personliga konsultchef gällande vilka önskemål du har på kommande uppdrag.
Vad kräver ni för dokumentation mm för att arbeta hos er?
Innan du börjar arbeta som arbetsterapeut/fysioterapeut via Agila i behöver vi få in följande:
  • Namn och kontaktuppgifter till tre referenser
  • CV och personligt brev
  • Kopia på arbetslegitimation
  • Kopia på ID-handling (körkort eller pass)
Varför ska man välja att arbeta som arbetsterapeut/fysioterapeut för ett bemanningsföretag?
När vi gjort undersökningar bland våra arbetsterapeuter & fysioterapeuter har vi ställt just denna fråga. Det visar sig att det som lockar flest att arbeta som arbetsterapeut/fysioterapeut via ett bemanningsföretag är flexibiliteten och friheten att kunna styra sitt arbete själv och då även få minskad tid i interna möten och administration. Även den högre ersättningen, uppskattning från arbetsgivaren och varierande arbetsuppgifter står högt på listan.
Varför ska man välja att arbeta som arbetsterapeut/fysioterapeut för Agila?
Vi är bemanningsföretaget inom vård, skola och omsorg som anstränger oss lite mer än alla andra. Vi ger alltid våra uppdragsgivare och anställda precis allt och försöker alltid ta ett steg till. Vi nöjer oss inte med att du som arbetsterapeut/fysioterapeut är nöjd utan vi vill mer än så. Vi vill vara det självklara valet för dig som arbetsterapeut/fysioterapeut och vår strävan mot detta gör en stor skillnad!
Hur kontrollerar ni de arbetsterapeuter & fysioterapeuter som arbetar för er?
Inför uthyrning på ett uppdrag har vi alltid minst två personliga intervjuer med aktuell arbetsterapeut/fysioterapeut. Utöver detta kontrollerar vi alltid aktuell arbetsterapeut/fysioterapeut gentemot Socialstyrelsen, eventuella anmälningar hos IVO, tar in kopia på legitimation och godkänd ID-handling. Vi kontaktar alltid minst tre relevanta referenser vilka intervjuas ingående. Kontrollerna gentemot Socialstyrelsen och IVO görs även löpande under perioden av uthyrning.
Arbetar ni med de som studerar till arbetsterapeut/fysioterapeut?
Tyvärr. Vi kan i dagsläget inte erbjuda arbete till arbetsterapeuter & fysioterapeuter som inte har en legitimation.
Vad är längden och omfattningen på de uppdrag ni erbjuder?
Längden på uppdragen för dig som arbetsterapeut / fysioterapeut varierar men är oftast 3–6 månader, men kan ibland också vara ett par- till några veckor. Omfattningen är i regel heltid men kan också vara deltid eller enstaka dagar.
Ordnar jag själv med resor och boende om jag arbetar på annan ort?
Vi hjälper alltid till att hitta bästa möjliga resa och boende i de fall du som arbetsterapeut/fysioterapeut ska arbeta på annan ort.
Vad har ni för kvalitetsledningssystem?
Agila har ett egenutvecklat kvalitetsledningssystem som certifierats enligt ISO 9001.
Är ni miljöcertifierade?
Ja, vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001.
Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?
Bakgrunden till namnbytet är bland annat att möjliggöra en expansion geografiskt, men även inom nya kompetensområden under samma bolagsnamn. Namnet Agila är dessutom lätt att uttala och förknippas med ord som; följsam, anpassningsbar, lyhörd och rörlig, vilket stämmer väldigt väl överens med våra värderingar.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.