Bara ett steg till...

Vi har just nu
lediga jobb
för fysioterapeuter / arbetsterapeuter

Konsult Arbetsterapeut / Fysioterapeut - Vanliga frågor

Funderar du som är arbetsterapeut eller fysioterapeut på att arbeta som konsult genom Agila? Vi får ofta frågor om de konsultuppdrag vi förmedlar och hur det är att arbeta genom oss. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna ringa oss gärna direkt så berättar vi mer.

Vilken typ av konsultuppdrag kan jag som arbetsterapeut eller fysioterapeut få?

Agila erbjuder dig att jobba som konsult inom kommunal hemsjukvård, äldreomsorg, handikappomsorg, rehab samt primärvårdsrehab i både regional och privat drift. Vi bemannar även uppdrag inom exempelvis habilitering och rehab inom slutenvården.

Hur ofta betalar ni ut lön till era fysioterapeutkonsulter- och arbetsterapeutkonsulter?

Våra arbetsterapeuter och fysioterapeuter som är anställda som konsulter genom Agila får lön två gånger i månaden. Här kan du som bemanningsterapeut läsa mer om lön för dig som arbetsterapeut och fysioterapeut.

Hur långa är uppdragen för era konsulter?

Längden på uppdragen för dig som arbetsterapeut/fysioterapeut varierar men är oftast mellan 3 och 6 månader. Ibland kan de också vara ett par eller några veckor. Som regel är det konsultuppdrag på heltid men vissa är på deltid. Är du intresserad av att arbeta som psykolog konsult eller hyrsocionom så läs gärna vidare här istället.

Varför ska jag som arbetsterapeut eller fysioterapeut välja att arbeta som konsult för ett bemanningsföretag?

När vi frågat våra konsulter säger de att det som lockar mest är friheten att kunna styra över sitt arbete själv. Att jobba som konsult innebär stor flexibilitet att kunna ta en tjänst som passar dig bra och därför få varierande arbetsuppgifter. Dessutom innebär bemanningstjänster att du behöver lägga mindre tid på administration och interna möten. Sist men inte minst är den högre ersättningen och den uppskattning du får från din arbetsgivare något som gör detta till ett bra val.

Varför ska jag som arbetsterapeut eller fysioterapeut välja att arbeta för Agila?

Agila är ett bemanningsföretag inom vårdbemanning, omsorgsbemanning och skola. Det är en tydlig profil som passar dig som fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi vågar påstå att vi anstränger oss mer än andra. Redan när Agila grundades var det med tanken att ”det duger” inte alls duger. Vi var trötta på arbetsgivare och personal som inte gör vad de ska. Agila tar alltid ett steg till. Det innebär en positiv och framåtsträvande arbetsmiljö för dig som arbetsterapeut eller fysioterapeut. Du kan utvecklas både professionellt och på det personliga planet med oss.

Kan jag som studerar till arbetsterapeut/fysioterapeut arbeta som konsult?

Tyvärr. I dagsläget erbjuder vi bara arbete till arbetsterapeuter och fysioterapeuter som har legitimation.

Vilken slags kompetensutveckling erbjuder ni mig som konsult?

Våra fysioterapeuter och arbetsterapeuter som jobbar kontinuerligt som konsult genom oss har möjlighet att få individuellt anpassad fortbildning och kompetensutveckling. Det kan handla om kurser, seminarier, föreläsningar eller facklitteratur.

Kan jag själv välja vilken fortbildning jag som fysioterapeutkonsult och arbetsterapeutkonsult ska delta i?

Det är dina behov och önskemål som arbetsterapeutkonsult eller fysioterapeutkonsult som står i centrum. När du arbetar med oss får du en personlig kontaktperson. Tillsammans tar ni fram en plan för din kompetensutveckling och fortbildning.

Har ni några konsulter som referenser?

Absolut! Vi ser det som väldigt positivt om du vill prata med någon av de fysioterapeuter eller arbetsterapeuter som redan jobbat som konsult genom oss.

Hur kan jag se vilka konsultuppdrag ni har tillgängliga?

Du hittar alla uppdrag inom fysioterapi eller arbetsterapi genom att logga in på dina sidor. Alla bemanningsterapeuter i vårt nätverk får tillgång till vår portal. Allra bäst är att du som fysioterapeut / arbetsterapeut har en nära dialog med din personliga kontaktperson, då får du alltid reda på de bästa konsultuppdragen först. Här kan du läsa mer om lediga jobb för arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Är du intresserad av att jobba som hyrsocionom så kan du läsa mer om det här.

Ordnar jag som konsult själv med resor och boende om jag arbetar på annan ort?

Nej, vi på Agila hjälper alltid dig som konsult att hitta bästa möjliga resa och boende i de fall du som arbetsterapeut eller fysioterapeut ska arbeta på annan ort.

Vilken dokumentation behöver ni av mig?

Innan du börjar arbeta som arbetsterapeut/fysioterapeut via Agila i behöver vi få in följande:
  • Namn och kontaktuppgifter till tre referenser
  • CV och personligt brev
  • Kopia på arbetslegitimation
  • Kopia på ID-handling (körkort eller pass)

Hur länge har Agila funnits?

Vi startade vår verksamhet 2008 och hette då Vårdassistans och arbetade då endast med läkarbemanning. Under åren har vår verksamhet breddats och vi jobbar idag även med sjuksköterskebemanning, lärarbemanning, psykologbemanning och socionombemanning.

Varför bytte ni namn från Vårdassistans till Agila?

Tanken med namnbytet var att kunna expandera geografiskt Agila är dessutom ett namn som förknippas med ord som anpassningsbar, följsam, rörlig och lyhörd. Det stämmer bra överens med våra värderingar!

Vilken typ av tjänster bemannar Agila?

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.